Dania główne

Niecodzienna ryba w niecodziennym wydaniu – poznaj labraksa!

06 Czerwiec, 2017
Niecodzienna ryba w niecodziennym wydaniu – poznaj labraksa!

Uwielbiasz ryby, ale tradycyjny, „polski” karp, makrela czy dorsz już nieco Ci się przejadły? Szukasz inspiracji i pragniesz odkrywać nowe smaki? Jeśli tak, najlepszą odpowiedzią na potrzeby i wymagania Twojego podniebienia może okazać się labraks. Co to za ryba, jak smakuje i w jaki sposób ją przyrządzić? Sprawdź już teraz i daj się oczarować!

Karp w makaronowej odsłonie

19 Grudzień, 2016
Karp w makaronowej odsłonie (fot. fotolia)

Polska tradycja wigilijna to menu złożone z 12 potraw. Pośród nich ważne miejsce zajmuje karp, bez którego nie wyobrażamy sobie już świątecznych przygotowań. Tradycyjnych sposobów na przyrządzenie tej słodkowodnej ryby jest wiele, ale warto sięgnąć także po niestandardowe kulinarne rozwiązania. Jak zaserwować karpia w zupełnie nowej odsłonie, podpowiada Piotr Ceranowicz, ekspert kulinarny marki Lubella.

Klopsiki cielęce w sosie z cytryny i majeranku

09 Grudzień, 2016

Przepis lekki, szybki, a przy tym odświeżający – smażone klopsiki z cytryną i majerankiem to pomysł na szybki, smaczny obiad.

Składniki na 24 klopsiki:

  • 480 g mielonej cielęciny
  • 4 g suszonego, mielonego majeranku
  • 50 ml soku z cytryn Limmi
  • 20 g tartego sera typu parmezan
  • 2 średniej wielkości jajka
  • 10 g bułki tartej
  • 60 g mąki
  • olej roślinny
  • sól, pieprz
  • 5 g oliwy z oliwek extra vergine Olitalia

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z dyni makaronowej

25 Październik, 2016
Zapiekanka z dyni makaronowej (fot. depositphotos)

Dynia makaronowa to warzywo niezwykłe - wygląda jak zwykła dynia, ale ani dynią nie smakuje, ani po ugotowaniu jej nie przypomina. Zobaczcie, jak przygotować z niej pyszną zapiekankę!

Kalafior po chińsku w kokosowej panierce

22 Wrzesień, 2016

Kalafior można podawać na wiele sposobów - poza klasycznym gotowanym z bułką tartą, placuszkami czy pizzą kalafiorową dobrze czuje się w towarzystwie orientalnych sosów. Przedstawiamy nasz przepis na kalafiora pieczonego w kokosowej panierce, z miodowo-sojowym sosem. Smacznego!

Słodko-pikantny kurczak

06 Wrzesień, 2016
Słodko-pikantny kurczak (fot. depositphotos)

Szukasz przepisu, który będzie jednocześnie prosty i wyszukany? Wypróbuj orientalnego kurczaka w słodko-pikantnym sosie i zakochaj się w mieszance aromatów!

Wytrawne placki ziemniaczane z pastą z bakłażana – wypróbuj, a pokochasz ten smak!

01 Wrzesień, 2016
Wytrwane placki ziemniaczane z pastą z bakłażana – wypróbuj, a pokochasz ten smak! (fot. depositphotos)

Placki ziemniaczane to potrawa, która od lat króluje na polskich stołach. To pyszne, chrupiące danie powstaje z tartych ziemniaków. Warto jednak nieco odejść od tradycji i spróbować ich w połączeniu z pastą z bakłażana, która nada klasycznym plackom ziemniaczanym wyrazistego i orientalnego smaku.

Kurczakowe różyczki z pomidorami i pesto

03 Czerwiec, 2016

Kurczakowe różyczki z pomidorami to nieco inne podejście do klasycznych roladek z kurczaka. Aromatyczne, soczyste i efektowne, na pewno zaskoczą Twoich gości!

Lekka lasagne ze szpinakiem

23 Maj, 2016

Smaczna, zdrowa, sycąca i aromatyczna - lasagne ze szpinakiem to idealne danie, gdy za oknem słońce świeci coraz śmielej. Smacznego!

Placki z kaszy gryczanej z sałatką z rukoli i truskawek

12 Maj, 2016

Placki z kaszy gryczanej to kolejny niebanalny sposób na jej podanie – usmażone placki można jeść gołymi rękami (nie rozpadają się), i doskonale pasują do mięsa z grilla i sałatki z rukoli i truskawek. A zamoczone w sosie… Zobacz, jak je przygotować!

Kulki z kaszy gryczanej z pastą z suszonych pomidorów

05 Maj, 2016
Kulki z kaszy gryczanej z pastą z suszonych pomidorów

Szukasz pomysłu na urozmaicenie codziennych obiadów? Lubisz kaszę, ale kolejne porcje z sosem już nie smakują tak dobrze? Przygotuj kulki z kaszy gryczanej z pastą z suszonych pomidorów – szybko, smacznie i aromatycznie.

Wegetariańskie burgery – przygotuj je sam!

02 Maj, 2016

Słowo burger kojarzy się z jedzeniem typu fast-food, jednak wcale nie musi nim być. Obecnie panuje trend na zdrowe odżywianie, dlatego coraz częściej klasyczne burgery z mięsem, są zastępowane zdrowszą, często wegetariańską wersją. Przygotowanie takiej kanapki to nic trudnego, tym bardziej jeżeli korzystamy z gotowych przepisów.

Strony

Subscribe to Dania główne
  • Ostatnie
  • Popularne
  • Znaczniki
  • Facebook
Jak dobrać odcień mebli do salonu?
W sklepach z meblami możemy znaleźć setki, a nawet tysiące m...
czwartek, Czerwiec 22, 2017 - 12:53
Wybierasz się na wakacje? Sprawdź w jakich sytuacjach może być przydatne ubezpieczenie podróżne?
Statystyki pokazują, że średnio ponad 17 mln Polaków decyduj...
czwartek, Czerwiec 22, 2017 - 10:12
Weselny poradnik Claudii i Top Secret
Po raz pierwszy marka Top Secret proponuje kolekcję WEDDING,...
czwartek, Czerwiec 22, 2017 - 09:23
Jak skutecznie leczyć gorączkę?
Aspiryna to lek na bazie kwasu acetylosalicylowego jaki stos...
czwartek, Czerwiec 22, 2017 - 08:56
(665)
(525)
(522)
(515)
(389)
(368)
(328)
(293)
(261)
(249)
(224)
(204)
(161)
(150)
(115)
(108)
(98)
(92)
(90)
(86)
(83)
(74)
(74)
(71)
(69)
(69)
(69)
(63)
(60)

  

Reklama