Przepis na roladki z kurczaka, faszerowane pieczarkami i posypane serem – pomysł na pyszny obiad.

Produkty

  • 3 piersi z kurczaka
  • 300 g szpinaku
  • 1cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g pieczarek
  • ser, może być mozarella w kuleczkach 5-6 sztuk
  • papryka 1 żółta, 1 czerwona

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie kotlety. Rozbijamy.
  2. Kotlety kładziemy na folii posmarowanej oliwą.
  3. Przygotowujemy farsz. Możemy użyć:
    • pieczarki i cebule uduszone razem,
    • paprykę różnych kolorów pokrojone w kostkę i uduszone z cebulą,
    • szpinak uduszony z czosnkiem (można również dodać mozarellę)
  4. Nakładamy farsz i trochę posypujemy serem. Jeżeli dodaliście do szpinaku mozarellę to już nie dodawajcie startego sera.
  5. Zawijamy bardzo delikatnie folię tworząc roladki z mięsa.
  6. Wszystko wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy 45 minut.
  7. 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy górę i posypujemy odrobiną sera.
  8. Można podawać z ziemniakami, frytkami i surówką.

Smacznego!
Autor: magdalena