Propozycje i pomysły

Wyrusz w kulinarną podróż dookoła świata

10 Lipiec, 2017
Wyrusz w kulinarną podróż dookoła świata

Podziwianie zabytków, poznawanie języków, nowych ludzi, czy zwyczajny odpoczynek - powodów, dla których podróżujemy jest wiele. Jednym z nich jest też smakowanie nieznanych dotąd regionalnych przysmaków i lokalnych trunków. Okazuje się, że można odbyć prawdziwą, kulinarną podróż dookoła świata bez wychodzenia z domu. Od lipca w wyprawę pełną smaków swoich klientów zabiera Thermomix®.

Wakacyjne inspiracje na koktajle bez laktozy

30 Czerwiec, 2017
Wakacyjne inspiracje na koktajle bez laktozy

Większości z nas koktajle w naturalny sposób kojarzą się z wakacjami. Truskawkowo-bananowe czy rabarbarowe z jogurtem lub kefirem to absolutny przebój wśród wakacyjnych deserów. Co jednak z osobami, które nie tolerują laktozy? Teraz to nie problem! W sklepach możemy znaleźć zarówno jogurty, jak i kefiry pozbawione laktozy! Poznajcie nasze pomysły na najbardziej orzeźwiające letnie koktajle!

Syropy Łowicz - letnie, owocowe OOORZEŹWIENIE!

26 Czerwiec, 2017
Syropy Łowicz -  letnie, owocowe OOORZEŹWIENIE!

Ciepło, cieplej, gorącooo! Przyszło lato, a wraz z nim coraz wyższe temperatury i jeszcze więcej słońca. Zaczynamy więc szukać różnych sposobów na ochłodę oraz pysznych pomysłów na ugaszenie pragnienia. Szczególnie lubimy soczyste owoce, zwłaszcza wyraziste cytrusy – np. grejpfrut albo coraz popularniejsze pomelo – gwarantują nam bowiem znakomite orzeźwienie oraz pyszny smak. Dlatego ich wielbicieli oraz wszystkich, którzy lubią ciekawe kompozycje smakowe, na pewno ucieszy wiadomość o najnowszym syropie od Łowicza. Marka połączyła w nim ze sobą pomelo i grejpfrut, zapewniając nam zaskakujące, letnie ooorzeźwienie!

„Dieta pudełkowa” w wersji wakacyjnej - czas na piknik!

26 Czerwiec, 2017
Czas na piknik! „Dieta pudełkowa” w wersji wakacyjnej

W trakcie lata nabieramy ochoty na lekkie, kolorowe i egzotyczne lunche, obiady czy kolacje. Oczywiście najchętniej jedlibyśmy je na świeżym powietrzu, w towarzystwie całej rodziny. Jednak wielokrotnie rezygnujemy z tej przyjemności z uwagi na utrudniony transport posiłków… A przecież wcale nie musimy! Przedstawiamy praktyczne pomysły na szybkie i pyszne posiłki, które w łatwy sposób zapakujesz do pudełka i zabierzesz do pracy lub na piknik!

Sezon na rabarbar

19 Czerwiec, 2017
Sezon na rabarbar

Rabarbar dotarł do Polski wiele wieków temu, kiedy transportowany był wypełnionymi po brzegi łodziami przez rzekę Wołgę… z dalekich Chin. To smakowite warzywo zyskało w naszym kraju niezwykłą popularność, a wielu z nas kojarzy się z błogim dzieciństwem spędzanym u babci i smakiem rabarbarowego kompotu, czy ciasta drożdżowego. Sezon na rabarbar trwa niezwykle krótko, dlatego, warto czerpać z niego jak najwięcej i spróbować przygotować potrawy z dzieciństwa w zupełnie nowej, bakaliowej odsłonie.

MINI CO NIECO – smaczna innowacja

14 Czerwiec, 2017
MINI CO NIECO – SMACZNA INNOWACJA

Większość z nas nie lubi nudy i rutyny. Dlatego często mamy ochotę spróbować czegoś zupełnie nowego – co odmieni codzienność, wniesie powiew świeżości i przyniesie inspirację. Poszukiwanie nowości towarzyszy nam także w kuchni. Chętniej niż kiedyś sięgamy w niej po produkty innowacyjne i oryginalne oraz po nietypowe, ciekawe rozwiązania. Próbujemy nowych potraw i coraz odważniej łączymy ze sobą smaki. Dzięki temu nasze codzienne menu staje się jeszcze bardziej bogate i inspirujące.

Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party

07 Czerwiec, 2017
Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party

Latem, kiedy pogoda za oknem zachęca do większej aktywności, chętniej spotykamy się z przyjaciółmi. Nie chcąc spędzać czasu w zamkniętych pomieszczeniach, wybieramy restauracyjne ogródki, parki, plaże lub przygotowujemy spotkania w formie garden party. To przyjęcia, na których królują lekkie przekąski, podawane w taki sposób, aby można je było zjeść na stojąco. Kilka przepisów na tego rodzaju dania, przygotowali eksperci marki Kühne.

Ziemniaki wcale nie muszą oznaczać nudy!

30 Maj, 2017
Ziemniaki wcale nie muszą oznaczać nudy! Odkrywamy ich tajemnice

Oswojeni z zasadami kuchni fusion śmiało sięgamy po polskie warzywa i chętnie nadajemy im nowe oblicze. Najlepszym przykładem są ziemniaki, które od wieków obecne na naszych stołach, dziś stają się głównym składnikiem egzotycznych dań rodem z wielu zakątków Europy. Portugalskie Caldo Verde, francuski Gratin czy Casserole – wybór inspiracji jest ogromny. Oryginalnie przyprawione, zestawione
w ciekawe połączenia smaków ponownie zyskują nasze zainteresowanie. I słusznie!

Przepisy na domowe hummusy

26 Maj, 2017
Przepisy na domowe hummusy

Hummus, czyli pasta z ciecierzycy, to obecnie jedna z popularniejszych przekąsek. Polacy uwielbiają smarować nią kanapki, a weganie pokochali jej połączenie z kaszą bulgur. Nie dziwi więc, że sklepowe półki uginają się od coraz to nowych rodzajów hummusów – od klasycznych, po te smakowe. Nic nie stoi też na przeszkodzie, żeby przygotować hummus samodzielnie w domu. Poniżej prezentujemy kilka ciekawych przepisów.

Francuski szyk w Twoim domu

18 Maj, 2017
Francuski szyk w Twoim domu

Urządzenie domu w stylu francuskim to propozycja dla osób ceniących sobie indywidualność, oryginalność i elegancję. Jeśli zdecydujemy się na taki wystrój, nasze wnętrze zyska piękną, arystokratyczną oprawę, niezależnie od tego czy postawimy na paryską klasykę, sielski styl Prowansji, czy nowoczesny minimalizm.

Słodka Siesta na grillu!

17 Maj, 2017
Słodka Siesta na grillu!

Wielu osobom grill kojarzy się wyłącznie z kiełbaskami, karkówką i szaszłykami. Jednak na ruszcie można przyrządzić także… wyjątkowe desery! Łącząc pyszne polskie jabłka w różnorodnymi bakaliami, przygotujesz proste, zdrowe i pyszne słodkości, idealne jako fit przekąska lub słodkie zwieńczenie grillowej imprezy.

Szparagowy zawrót głowy!

09 Maj, 2017
Szparagowy zawrót głowy

Gościły już w menu starożytnych Greków i Rzymian, nazywane jedzeniem królów były jednym z ulubionych przysmaków Ludwika XIV. Sezon na szparagi właśnie się rozpoczyna. Te delikatne, zielone lub białe łodygi to prawdziwe bogactwo witamin i składników mineralnych. Warto więc włączyć je do naszego wiosennego jadłospisu, zwłaszcza że ich przyrządzenie jest naprawdę proste, a możliwości wykorzystania i połączeń niemal nieograniczone.

Strony

Subscribe to Propozycje i pomysły
  • Ostatnie
  • Popularne
  • Znaczniki
  • Facebook
Rozpal zmysły przy ognisku – poradnik nie tylko dla harcerzy
Ciepło i kojący blask płomieni w letni wieczór tworzą wyjątk...
środa, Lipiec 26, 2017 - 10:45
Jak wyposażyć biuro w nowoczesny sposób?
Biuro to najważniejsze miejsce pracy, w którym spędzasz pona...
środa, Lipiec 26, 2017 - 10:23
Kuchnia w stylu retro - jak urządzić pomieszczenie rodem z innej epoki
Szukasz przepisu na kuchnię idealną? Postaw na retro – styl...
środa, Lipiec 26, 2017 - 09:12
Szlakiem Złotych Owoców – zabieramy Cię w podróż do Ameryki Południowej
Ojczyzną Złotych Owoców (miechunki peruwiańskiej) jest Amery...
wtorek, Lipiec 25, 2017 - 10:59
(665)
(525)
(522)
(515)
(389)
(368)
(328)
(293)
(261)
(249)
(224)
(204)
(161)
(150)
(115)
(108)
(98)
(92)
(90)
(86)
(83)
(74)
(74)
(71)
(69)
(69)
(69)
(63)
(60)

  

Reklama