Homar po polsku, czyli przystawka z wędzonego dorsza

Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna. (fot. depositphotos)
Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna. (fot. depositphotos)

Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna.

Produkty:

  • 50 dag wędzonego dorsza
  • 2 marchewki
  • połowa cytryny
  • natka pietruszki
  • 10 dag majonezu

Przygotowanie:

  1. Dorsza obierz tak, żeby nie została ani jedna ość, następnie podziel na cząstki.
  2. Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnej tarce.
  3. Wszystko skrop cytryną i razem wymieszaj
  4. Następnie dodaj majonez, znowu wymieszaj. Jeżeli masz ochotę możesz dodać oryginalnego homara lub kraby z puszki.

Pomysł zaczerpnięto z książki „Obiad w pół godziny” - Irena Gumowska

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Facebook
Get the look - Kylie Jenner
Influencerka, młoda mama i dla wielu ikona mody. Kylie Jenne...
wtorek, luty 20, 2018 - 12:21
Wszechstronny kwas hialuronowy – eliksir młodości na wyciągnięcie ręki?
Kwas hialuronowy jest jednym z ostatnich hitów w kosmetologi...
wtorek, luty 20, 2018 - 10:24
Picie soków - korzyści dla układu odpornościowego
O układ odpornościowy możemy zadbać wieloma metodami. Liczyć...
wtorek, luty 20, 2018 - 10:11
MARION GLOSS - Szampon koloryzujący bez amoniaku!
MARION GLOSS to linia nowoczesnych szamponów koloryzujących...
wtorek, luty 20, 2018 - 09:28

  

Reklama