Homar po polsku, czyli przystawka z wędzonego dorsza

Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna. (fot. depositphotos)
Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna. (fot. depositphotos)

Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna.

Produkty:

  • 50 dag wędzonego dorsza
  • 2 marchewki
  • połowa cytryny
  • natka pietruszki
  • 10 dag majonezu

Przygotowanie:

  1. Dorsza obierz tak, żeby nie została ani jedna ość, następnie podziel na cząstki.
  2. Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnej tarce.
  3. Wszystko skrop cytryną i razem wymieszaj
  4. Następnie dodaj majonez, znowu wymieszaj. Jeżeli masz ochotę możesz dodać oryginalnego homara lub kraby z puszki.

Pomysł zaczerpnięto z książki „Obiad w pół godziny” - Irena Gumowska

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Znaczniki
  • Facebook
beGLOSSY - My Way!
beGLOSSY to zestaw zawierający 5 lub więcej mini produktów k...
piątek, Kwiecień 28, 2017 - 12:28
Czas na wielkie grillowanie. Co warto wrzucić na ruszt?
Chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że wiosenno-letnia aura...
piątek, Kwiecień 28, 2017 - 11:33
Idealny prezent na urodziny dla kobiety
Pytanie „Czego pragną kobiety?” zadaje sobie niejeden mężczy...
piątek, Kwiecień 28, 2017 - 10:03
Maska Chroma Riche Kérastase - pielęgnacja włosów farbowanych
Prawidłowa pielęgnacja włosów farbowanych pozwala bardzo dłu...
piątek, Kwiecień 28, 2017 - 09:43
(665)
(525)
(522)
(515)
(389)
(368)
(328)
(293)
(261)
(249)
(224)
(204)
(161)
(150)
(115)
(108)
(98)
(92)
(90)
(86)
(83)
(74)
(74)
(71)
(69)
(69)
(69)
(63)
(60)

  

Reklama