Homar po polsku, czyli przystawka z wędzonego dorsza

Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna. (fot. depositphotos)
Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna. (fot. depositphotos)

Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna.

Produkty:

  • 50 dag wędzonego dorsza
  • 2 marchewki
  • połowa cytryny
  • natka pietruszki
  • 10 dag majonezu

Przygotowanie:

  1. Dorsza obierz tak, żeby nie została ani jedna ość, następnie podziel na cząstki.
  2. Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnej tarce.
  3. Wszystko skrop cytryną i razem wymieszaj
  4. Następnie dodaj majonez, znowu wymieszaj. Jeżeli masz ochotę możesz dodać oryginalnego homara lub kraby z puszki.

Pomysł zaczerpnięto z książki „Obiad w pół godziny” - Irena Gumowska

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Znaczniki
  • Facebook
Selfie Project to kosmetyki stworzone przez specjalistów dla...
piątek, Styczeń 20, 2017 - 15:55
Może po te ubrania nie ustawiają się takie kolejki, jak po s...
piątek, Styczeń 20, 2017 - 11:35
Dekoral: trendy dekoratorskie na 2017 rok (fot. Dekoral)
Trendy dekoratorskie ewoluują. Zmieniają się style, faktury...
czwartek, Styczeń 19, 2017 - 09:18
Jessica Hart w kampanii bielizny Triumph (fot. mat. prasowe)
Triumph z przyjemnością przedstawia nową kampanię na sezon w...
środa, Styczeń 18, 2017 - 12:23
(641)
(516)
(492)
(491)
(380)
(358)
(324)
(284)
(254)
(244)
(205)
(202)
(159)
(148)
(112)
(107)
(97)
(92)
(89)
(85)
(74)
(74)
(71)
(70)
(69)
(69)
(68)
(63)
(58)

  

Reklama