Homar po polsku, czyli przystawka z wędzonego dorsza

Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna. (fot. depositphotos)
Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna. (fot. depositphotos)

Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna.

Produkty:

  • 50 dag wędzonego dorsza
  • 2 marchewki
  • połowa cytryny
  • natka pietruszki
  • 10 dag majonezu

Przygotowanie:

  1. Dorsza obierz tak, żeby nie została ani jedna ość, następnie podziel na cząstki.
  2. Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnej tarce.
  3. Wszystko skrop cytryną i razem wymieszaj
  4. Następnie dodaj majonez, znowu wymieszaj. Jeżeli masz ochotę możesz dodać oryginalnego homara lub kraby z puszki.

Pomysł zaczerpnięto z książki „Obiad w pół godziny” - Irena Gumowska

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Znaczniki
  • Facebook
Jesienne sposoby na spędzenie czasu z dzieckiem
Polska jesień potrafi mile zaskoczyć i być naprawdę piękna!...
środa, Październik 18, 2017 - 12:01
Przedwczesny wytrysk psuje Ci szyki? Sprawdź, jakie mogą być przyczyny
Zbyt wczesna ejakulacja dotyka najczęściej młodych mężczyzn...
środa, Październik 18, 2017 - 11:15
Nalewka - co kryje się pod tą nazwą?
Nalewki goszczą w naszej kulturze od setek lat. Już w średni...
środa, Październik 18, 2017 - 09:28
Ciąża maciczna a ciąża pozamaciczna
Ciąża to piękny czas dla kobiety. Zdarza się jednak, iż równ...
środa, Październik 18, 2017 - 08:53
(668)
(529)
(527)
(518)
(391)
(373)
(328)
(295)
(262)
(250)
(224)
(204)
(161)
(152)
(116)
(108)
(98)
(92)
(90)
(86)
(83)
(74)
(74)
(71)
(69)
(69)
(69)
(63)
(60)

  

Reklama