Homar po polsku, czyli przystawka z wędzonego dorsza

Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna. (fot. depositphotos)
Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna. (fot. depositphotos)

Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna.

Produkty:

  • 50 dag wędzonego dorsza
  • 2 marchewki
  • połowa cytryny
  • natka pietruszki
  • 10 dag majonezu

Przygotowanie:

  1. Dorsza obierz tak, żeby nie została ani jedna ość, następnie podziel na cząstki.
  2. Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnej tarce.
  3. Wszystko skrop cytryną i razem wymieszaj
  4. Następnie dodaj majonez, znowu wymieszaj. Jeżeli masz ochotę możesz dodać oryginalnego homara lub kraby z puszki.

Pomysł zaczerpnięto z książki „Obiad w pół godziny” - Irena Gumowska

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Znaczniki
  • Facebook
Dekoracje wnętrz, meble, a nawet całe remonty – wszystko moż...
poniedziałek, luty 27, 2017 - 09:46
Test na menopauzę - kiedy warto go wykonać? (fot. fotolia)
Dzięki obserwacji własnego ciała czujemy się spokojne i bard...
poniedziałek, luty 27, 2017 - 08:50
Moda dosięga również przestrzeni, jakie urządzamy – niezależ...
piątek, luty 24, 2017 - 10:58
Właściwośći herbaty z czystka (fot. depositphotos)
Czystek od lat jest stosowany w medycynie naturalnej. Od set...
piątek, luty 24, 2017 - 10:35
(655)
(520)
(508)
(507)
(385)
(365)
(325)
(291)
(257)
(245)
(217)
(204)
(160)
(148)
(114)
(108)
(98)
(92)
(90)
(85)
(81)
(74)
(73)
(71)
(69)
(69)
(68)
(63)
(60)

  

Reklama