Homar po polsku, czyli przystawka z wędzonego dorsza

Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna. (fot. depositphotos)
Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna. (fot. depositphotos)

Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna.

Produkty:

  • 50 dag wędzonego dorsza
  • 2 marchewki
  • połowa cytryny
  • natka pietruszki
  • 10 dag majonezu

Przygotowanie:

  1. Dorsza obierz tak, żeby nie została ani jedna ość, następnie podziel na cząstki.
  2. Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnej tarce.
  3. Wszystko skrop cytryną i razem wymieszaj
  4. Następnie dodaj majonez, znowu wymieszaj. Jeżeli masz ochotę możesz dodać oryginalnego homara lub kraby z puszki.

Pomysł zaczerpnięto z książki „Obiad w pół godziny” - Irena Gumowska

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Facebook
Jak zadbać o prawidłowe nawilżenie skóry?
Latem promieniowanie słoneczne, klimatyzacja i częsty kontak...
piątek, Czerwiec 22, 2018 - 11:09
Funkcjonalne meble wypoczynkowe – dla kogo?
Dobór odpowiednich mebli wypoczynkowych do salonu może nastr...
piątek, Czerwiec 22, 2018 - 09:05
Owocowe balsamy do rąk
Unikalna seria kremów do rąk, która wykorzystuje skuteczne,...
środa, Czerwiec 20, 2018 - 12:26
Ekspres gastronimiczny — tradycyjny ciśnieniowy kolbowy czy może automatyczny?
Polacy uwielbiają kawę i co ważne — ta miłość jest coraz wię...
środa, Czerwiec 20, 2018 - 10:51

  

Reklama