Homar po polsku, czyli przystawka z wędzonego dorsza

Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna. (fot. depositphotos)
Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna. (fot. depositphotos)

Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna.

Produkty:

  • 50 dag wędzonego dorsza
  • 2 marchewki
  • połowa cytryny
  • natka pietruszki
  • 10 dag majonezu

Przygotowanie:

  1. Dorsza obierz tak, żeby nie została ani jedna ość, następnie podziel na cząstki.
  2. Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnej tarce.
  3. Wszystko skrop cytryną i razem wymieszaj
  4. Następnie dodaj majonez, znowu wymieszaj. Jeżeli masz ochotę możesz dodać oryginalnego homara lub kraby z puszki.

Pomysł zaczerpnięto z książki „Obiad w pół godziny” - Irena Gumowska

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Facebook
Wakacje nad Morzem Bałtyckim z dzieckiem - jak się przygotować?
Wakacje nad Morzem Bałtyckim to niezastąpiony sposób na spęd...
piątek, Kwiecień 20, 2018 - 14:22
Poznaj właściwości masła shea!
Masło shea to jeden z najwydajniejszych kosmetyków naturalny...
piątek, Kwiecień 20, 2018 - 11:07
Białe kubki porcelanowe - 5 inspiracji
Kubki wykonane z białej, wysokogatunkowej porcelany są prakt...
czwartek, Kwiecień 19, 2018 - 12:17
Gdzie umieścić pralkę? Architekt wnętrz podpowiada
Gdzie powinna stać pralka? Odpowiedź na to pytanie wydaje si...
czwartek, Kwiecień 19, 2018 - 10:05

  

Reklama