Kanapka z zielonymi ziołami i jogurtem naturalnym

Zioła ożywiają potrawę i mogą zmienić jej smak. Nawet nudne kanapki z dodatkiem ziół mogą się stać smakołykiem dla podniebienia. (fot. depositphotos)
Zioła ożywiają potrawę i mogą zmienić jej smak. Nawet nudne kanapki z dodatkiem ziół mogą się stać smakołykiem dla podniebienia. (fot. depositphotos)

Zioła ożywiają potrawę i mogą zmienić jej smak. Nawet nudne kanapki z dodatkiem ziół mogą się stać smakołykiem dla podniebienia.

Produkty:

  • duża garść liści młodego szpinaku
  • 1/2 pęczek kolendry
  • 10 dużych gałązek kopru
  • 2 cebule dymki
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • szczypta soli
  • 2 chlebki pita
  • 1/2 szklanka jogurtu naturalnego doprawionego szczyptą pieprzu kajeńskiego

Przygotowanie:

  1. Szpinak umyj, a następnie odetnij szypułki tuż przy liściach.
  2. Zioła starannie umyj, grube łodyżki usuń. Posiekaj niezbyt drobno, dodaj pokrojoną dymkę i oliwę (tyle żeby lekko przykryła wszystkie składniki). Dopraw do smaku solą.
  3. Przekrój chlebki pita na pół i posmaruj je od wewnątrz jogurtem, po czym wypełnij zieleniną.

Do tak gotowych kanapek możesz podawać więcej jogurtu, który posłuży jako dip.

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Znaczniki
  • Facebook
Trendy wnętrzarskie w 2017 roku (fot. fotolia)
Aranżacja wnętrz ciągle stawia na nowe rozwiązania. Nie inac...
środa, luty 22, 2017 - 14:08
Auto dla kobiety – czyli 6 powodów, dlaczego powinnaś jeździć Twingo
Mały, 5-drzwiowy miejski hatchback wydaje się zaprojektowany...
środa, luty 22, 2017 - 12:28
Jak leczyć pleśniawki u niemowlaka?
Pleśniawki często powstają u niemowląt z bardzo różnych powo...
środa, luty 22, 2017 - 08:28
Kamica nerkowa – jak sobie z nią radzić? (fot. depositphotos)
Kamica nerkowa, określana także mianem kamicy moczowej, jest...
wtorek, luty 21, 2017 - 14:06
(655)
(519)
(506)
(506)
(385)
(363)
(324)
(291)
(256)
(245)
(217)
(204)
(160)
(148)
(113)
(108)
(98)
(92)
(90)
(85)
(81)
(74)
(73)
(71)
(69)
(69)
(68)
(63)
(60)

  

Reklama