Kanapka z zielonymi ziołami i jogurtem naturalnym

Zioła ożywiają potrawę i mogą zmienić jej smak. Nawet nudne kanapki z dodatkiem ziół mogą się stać smakołykiem dla podniebienia. (fot. depositphotos)
Zioła ożywiają potrawę i mogą zmienić jej smak. Nawet nudne kanapki z dodatkiem ziół mogą się stać smakołykiem dla podniebienia. (fot. depositphotos)

Zioła ożywiają potrawę i mogą zmienić jej smak. Nawet nudne kanapki z dodatkiem ziół mogą się stać smakołykiem dla podniebienia.

Produkty:

  • duża garść liści młodego szpinaku
  • 1/2 pęczek kolendry
  • 10 dużych gałązek kopru
  • 2 cebule dymki
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • szczypta soli
  • 2 chlebki pita
  • 1/2 szklanka jogurtu naturalnego doprawionego szczyptą pieprzu kajeńskiego

Przygotowanie:

  1. Szpinak umyj, a następnie odetnij szypułki tuż przy liściach.
  2. Zioła starannie umyj, grube łodyżki usuń. Posiekaj niezbyt drobno, dodaj pokrojoną dymkę i oliwę (tyle żeby lekko przykryła wszystkie składniki). Dopraw do smaku solą.
  3. Przekrój chlebki pita na pół i posmaruj je od wewnątrz jogurtem, po czym wypełnij zieleniną.

Do tak gotowych kanapek możesz podawać więcej jogurtu, który posłuży jako dip.

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Znaczniki
  • Facebook
Klimat gorącego lata w kolekcji MOODO
Klimat gorącego lata w kolekcji MOODO to motyw, który najbar...
środa, Czerwiec 28, 2017 - 12:27
Desery kuchni włoskiej – jak je przygotować?
Nie ulega wątpliwości, że od kilku lat kuchnia włoska cieszy...
środa, Czerwiec 28, 2017 - 10:25
Jak urządzić mały balkon?
Każdy mieszkaniec bloku marzy o zielonym ogrodzie, w którym...
środa, Czerwiec 28, 2017 - 09:57
Mom jeans – wielki powrót mody lat 90
Każdy, kto w latach 90. z zapałem śledził losy Kelly i Brend...
środa, Czerwiec 28, 2017 - 09:02
(665)
(525)
(522)
(515)
(389)
(368)
(328)
(293)
(261)
(249)
(224)
(204)
(161)
(150)
(115)
(108)
(98)
(92)
(90)
(86)
(83)
(74)
(74)
(71)
(69)
(69)
(69)
(63)
(60)

  

Reklama