Tosty z pomidorami, mozzarellą, oliwkami!

Tosty z pomidorami, mozzarellą, oliwkami! (fot. depositphotos)
Tosty z pomidorami, mozzarellą, oliwkami! (fot. depositphotos)

Czy zawsze musisz podawać swoim gościom danie wymyślne, na którym pracujesz cały dzień? Wystarczy przygotować proste potrawy w sposób oryginalny, aby zrobić na twoich gościach niesamowite wrażenie. Tosty z pomidorami, mozzarellą i oliwkami należą właśnie do takich dań.

Produkty:

  • 6 grubych kromek chleba (wszystko zależy od ilości gości)
  • 1 ząbek czosnku zmiażdżony
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki pesto
  • 13 plastrów mozzarelli
  • 3 duże pomidory pokrojone w cienkie plastry
  • 12 oliwek czarnych wydrylowanych
  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Pieczywo wstaw do lodówki na 2 godziny, musi się dobrze schłodzić.
  2. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni. Z pieczywa wytnij plastry o średnicy 5 cm. Czosnek połącz z oliwą. Tackę do pieczenia posmaruj połową powstałej mikstury, a drugą połową mikstury posmaruj plastry pieczywa.
  3. Plastry pieczywa ułóż na tatce. Pieczywo piecz około 10 minut, aż się zarumieni.
  4. Po upieczeniu pieczywo ostudź, posmaruj pesto, na koniec przykryj mozzarellą, pomidorami i oliwkami. Tosty dopraw pieprzem.

Smacznego!

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Facebook
Tapety w inspirujących aranżacjach salonów
Współczesne tapety zachwycają różnorodnością i możliwościami...
środa, luty 21, 2018 - 13:24
Get the look - Kylie Jenner
Influencerka, młoda mama i dla wielu ikona mody. Kylie Jenne...
wtorek, luty 20, 2018 - 12:21
Wszechstronny kwas hialuronowy – eliksir młodości na wyciągnięcie ręki?
Kwas hialuronowy jest jednym z ostatnich hitów w kosmetologi...
wtorek, luty 20, 2018 - 10:24
Picie soków - korzyści dla układu odpornościowego
O układ odpornościowy możemy zadbać wieloma metodami. Liczyć...
wtorek, luty 20, 2018 - 10:11

  

Reklama