Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)
Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)

W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

Składniki:

  • Cztery świeże pomidory
  • Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
  • Zielona papryka
  • Żółta papryka
  • Cebula
  • Ząbek czosnku
  • Szklanka soku pomidorowego
  • Oliwa z oliwek
  • Sól pieprz do smaku

Wykonanie

  1. Z pomidorów i papryki usuń nasiona.
  2. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku.
  3. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny.
  4. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Znaczniki
  • Facebook
Zmierz się z mięsem - poznaj fakty i mity
Popularność zdrowego stylu życia, a co za tym idzie wzrost ś...
poniedziałek, Kwiecień 24, 2017 - 15:05
Wiosenny weekend w modnym mieście
Wiosenna aura zagościła na dobre w przyrodzie i w naszych ga...
poniedziałek, Kwiecień 24, 2017 - 14:37
Obowiązkowa propozycja na urlop – Sri Lanka!
Sri Lanka to wyjątkowa wyspa o niepowtarzalnej kulturze, któ...
poniedziałek, Kwiecień 24, 2017 - 12:09
Kozie mleko – dlaczego i jak wprowadzić je do swojego jadłospisu?
Niemalże od zarania dziejów, ludzkość znała dobroczynne właś...
poniedziałek, Kwiecień 24, 2017 - 10:39
(665)
(525)
(522)
(515)
(389)
(368)
(328)
(293)
(261)
(249)
(224)
(204)
(161)
(150)
(115)
(108)
(98)
(92)
(90)
(86)
(83)
(74)
(74)
(71)
(69)
(69)
(69)
(63)
(60)

  

Reklama