Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)
Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)

W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

Składniki:

  • Cztery świeże pomidory
  • Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
  • Zielona papryka
  • Żółta papryka
  • Cebula
  • Ząbek czosnku
  • Szklanka soku pomidorowego
  • Oliwa z oliwek
  • Sól pieprz do smaku

Wykonanie

  1. Z pomidorów i papryki usuń nasiona.
  2. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku.
  3. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny.
  4. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Facebook
Zabiegi po ciąży na twarz i ciało
Świeżo upieczone mamy z pierwszych stron gazet zachwycają sm...
czwartek, Lipiec 19, 2018 - 13:26
Depilacja laserowa - czy warto ją wykonać?
Wiesz, ile czasu i pieniędzy poświęcasz każdego miesiąca na...
czwartek, Lipiec 19, 2018 - 09:31
Podręczniki szkolne i lektury - nowe czy używane?
Co roku każdy rodzic uczących się dzieci staje przed dylemat...
czwartek, Lipiec 19, 2018 - 09:10
5 akcesoriów, które zamienią łazienkę w domowe SPA
Domowa łazienka nie musi być duża i specjalnie zaaranżowana,...
czwartek, Lipiec 19, 2018 - 08:09

  

Reklama