Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)
Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)

W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

Składniki:

  • Cztery świeże pomidory
  • Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
  • Zielona papryka
  • Żółta papryka
  • Cebula
  • Ząbek czosnku
  • Szklanka soku pomidorowego
  • Oliwa z oliwek
  • Sól pieprz do smaku

Wykonanie

  1. Z pomidorów i papryki usuń nasiona.
  2. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku.
  3. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny.
  4. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Facebook
Sprawdź, jak szybko i wygodnie suszyć grzyby
Jesteś fanem potraw, w których głównymi bohaterami są grzyby...
piątek, Listopad 16, 2018 - 13:00
Idealny prezent dla teściowej? Sprawdź nasze propozycje!
Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy moment w roku, na któr...
piątek, Listopad 16, 2018 - 12:20
Kiedy sięgnąć po maskę do twarzy Aqua Bomb od Garnier?
Maska Moisture + Aqua Bomb od Garnier to najlepszy sposób na...
piątek, Listopad 16, 2018 - 11:10
Pstrąg nie tylko w górach. Podpowiadamy, jak i gdzie kupić najlepszą rybę
Pstrąg to prawdziwy rarytas. Jego delikatne, białe i chude m...
piątek, Listopad 16, 2018 - 10:00

  

Reklama