Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)
Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)

W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

Składniki:

  • Cztery świeże pomidory
  • Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
  • Zielona papryka
  • Żółta papryka
  • Cebula
  • Ząbek czosnku
  • Szklanka soku pomidorowego
  • Oliwa z oliwek
  • Sól pieprz do smaku

Wykonanie

  1. Z pomidorów i papryki usuń nasiona.
  2. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku.
  3. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny.
  4. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Facebook
Zdrowe i sprawne mięśnie kegla to podstawa!
Każda kobieta pragnie zachować dobre zdrowie oraz sprawność...
piątek, Maj 25, 2018 - 10:34
Nike Air Max Zero – przodek i potomek butów na poduszkach
Zazwyczaj mówiąc o pierwszym modelu z kolekcji Nike Air Max,...
piątek, Maj 25, 2018 - 08:29
Najczęstsze błędy w bieganiu
Wraz z nadejściem wiosny, okoliczne parki i ulice coraz częś...
czwartek, Maj 24, 2018 - 14:12
Domowe środki czystości: czy mogą nam zaszkodzić?
W obecnych czasach utrzymanie w domu porządku i czystości be...
czwartek, Maj 24, 2018 - 10:11

  

Reklama