Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)
Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)

W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

Składniki:

  • Cztery świeże pomidory
  • Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
  • Zielona papryka
  • Żółta papryka
  • Cebula
  • Ząbek czosnku
  • Szklanka soku pomidorowego
  • Oliwa z oliwek
  • Sól pieprz do smaku

Wykonanie

  1. Z pomidorów i papryki usuń nasiona.
  2. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku.
  3. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny.
  4. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Facebook
Święta pełne blasku z BRITOP Lighting
Chyba nikt nie wyobraża sobie Bożego Narodzenia bez klimatyc...
piątek, Grudzień 15, 2017 - 13:30
Oczyszczacz powietrza dla dziecka
Zdrowie człowieka uzależnione jest między innymi od stanu po...
piątek, Grudzień 15, 2017 - 11:07
Biżuteria Beller
Marzysz o ozdobach, które przyciągną, uwiodą i zachwycą swoj...
piątek, Grudzień 15, 2017 - 10:02
Zabawka na biegunach jako spełnienie marzeń każdego dziecka!
Koniki na biegunach to obecnie zabawki nieco zapomniane. Czę...
piątek, Grudzień 15, 2017 - 08:58

  

Reklama