Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)
Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)

W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

Składniki:

  • Cztery świeże pomidory
  • Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
  • Zielona papryka
  • Żółta papryka
  • Cebula
  • Ząbek czosnku
  • Szklanka soku pomidorowego
  • Oliwa z oliwek
  • Sól pieprz do smaku

Wykonanie

  1. Z pomidorów i papryki usuń nasiona.
  2. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku.
  3. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny.
  4. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Znaczniki
  • Facebook
Trendy wnętrzarskie w 2017 roku (fot. fotolia)
Aranżacja wnętrz ciągle stawia na nowe rozwiązania. Nie inac...
środa, luty 22, 2017 - 14:08
Auto dla kobiety – czyli 6 powodów, dlaczego powinnaś jeździć Twingo
Mały, 5-drzwiowy miejski hatchback wydaje się zaprojektowany...
środa, luty 22, 2017 - 12:28
Jak leczyć pleśniawki u niemowlaka?
Pleśniawki często powstają u niemowląt z bardzo różnych powo...
środa, luty 22, 2017 - 08:28
Kamica nerkowa – jak sobie z nią radzić? (fot. depositphotos)
Kamica nerkowa, określana także mianem kamicy moczowej, jest...
wtorek, luty 21, 2017 - 14:06
(655)
(519)
(506)
(506)
(385)
(363)
(324)
(291)
(256)
(245)
(217)
(204)
(160)
(148)
(113)
(108)
(98)
(92)
(90)
(85)
(81)
(74)
(73)
(71)
(69)
(69)
(68)
(63)
(60)

  

Reklama