Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)
Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni (fot. mat. prasowe)

W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

Składniki:

  • Cztery świeże pomidory
  • Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
  • Zielona papryka
  • Żółta papryka
  • Cebula
  • Ząbek czosnku
  • Szklanka soku pomidorowego
  • Oliwa z oliwek
  • Sól pieprz do smaku

Wykonanie

  1. Z pomidorów i papryki usuń nasiona.
  2. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku.
  3. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny.
  4. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Znaczniki
  • Facebook
Wiśnie w roli głównej
Pojawiają się na drzewach, kuszą intensywną czerwienią skórk...
wtorek, Czerwiec 27, 2017 - 14:43
Hiszpania – dobre miejsce do życia i inwestowania
W pierwszym kwartale tego roku Polacy wydali na mieszkania a...
wtorek, Czerwiec 27, 2017 - 13:29
Suplementacja w diecie sportowca
Biegasz i pływasz amatorsko, a może trenujesz wyczynowo kola...
wtorek, Czerwiec 27, 2017 - 12:42
Pomysły na elegancki prezent dla mamy
Na Dzień Matki, urodziny, imieniny czy inną okazję warto ofi...
wtorek, Czerwiec 27, 2017 - 11:54
(665)
(525)
(522)
(515)
(389)
(368)
(328)
(293)
(261)
(249)
(224)
(204)
(161)
(150)
(115)
(108)
(98)
(92)
(90)
(86)
(83)
(74)
(74)
(71)
(69)
(69)
(69)
(63)
(60)

  

Reklama