Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party

Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party
Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party

Latem, kiedy pogoda za oknem zachęca do większej aktywności, chętniej spotykamy się z przyjaciółmi. Nie chcąc spędzać czasu w zamkniętych pomieszczeniach, wybieramy restauracyjne ogródki, parki, plaże lub przygotowujemy spotkania w formie garden party.

To przyjęcia, na których królują lekkie przekąski, podawane w taki sposób, aby można je było zjeść na stojąco. Kilka przepisów na tego rodzaju dania, przygotowali eksperci marki Kühne.

W przygotowaniu prawdziwego garden party najważniejsze jest jedzenie, które ma być lekkie i niewymagające wielu przygotowań. Wykorzystując poniższe przepisy w kilka minut wykonamy smaczne przekąski, które nie będą wymagały korzystania przez gości z talerzy, co pozwoli zaoszczędzić czas podczas sprzątania po przyjęciu.

Tartinki

Idealne mini kanapeczki, które wystarczy chwycić w rękę i zjeść na raz. Można położyć na nich swoje ulubione składniki, decydując się wcześniej na przygotowanie ich w wersji wytrawnej lub słodkiej. Poniżej przepis na tartinki w wariancie słono - pikantnym.

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 1 opakowanie kremowego serka
  • Anchois
  • Szynka długodojrzewająca
  • Papryka peppereoni marki Kühne
  • Kiełki buraka lub rzodkiewki

Przygotowanie:

Bagietkę kroimy na kromki. Każdą kromkę smarujemy kremowym serkiem. Następnie na tartinki kładziemy 1 rybkę, plasterek szynki i paprykę pepperoni. Wszystkie kanapeczki posypujemy kiełkami.

Warzywne słupki

Idealna, lekka przekąska na upały. Będzie także odpowiednia dla osób dbających o linię.

Składniki:

  • Marchew
  • Papryka
  • Ogórek
  • Dressing Enjoy Kremowa cebulka marki Kühne

Przygotowanie:

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Podajemy w towarzystwie dressingu.

Faszerowane papryki

Jest to propozycja dla miłośników ostrzejszych smaków. Papryki można nafaszerować według własnego upodobania – serem feta, nadzieniem warzywnym lub, według poniższego przepisu, mięsem mielonym.

Składniki:

  • Papryka chilli bez oleju marki Kühne
  • 200 g drobiowego mięsa mielonego
  • Gałązka natki pietruszki
  • Czerwona cebula
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Mięso mieszamy z posiekaną natką i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na patelni. Gotową mieszanką napełniamy papryczki.

Smacznego!

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Facebook
Święta pełne blasku z BRITOP Lighting
Chyba nikt nie wyobraża sobie Bożego Narodzenia bez klimatyc...
piątek, Grudzień 15, 2017 - 13:30
Oczyszczacz powietrza dla dziecka
Zdrowie człowieka uzależnione jest między innymi od stanu po...
piątek, Grudzień 15, 2017 - 11:07
Biżuteria Beller
Marzysz o ozdobach, które przyciągną, uwiodą i zachwycą swoj...
piątek, Grudzień 15, 2017 - 10:02
Zabawka na biegunach jako spełnienie marzeń każdego dziecka!
Koniki na biegunach to obecnie zabawki nieco zapomniane. Czę...
piątek, Grudzień 15, 2017 - 08:58

  

Reklama