Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party

Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party
Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party

Latem, kiedy pogoda za oknem zachęca do większej aktywności, chętniej spotykamy się z przyjaciółmi. Nie chcąc spędzać czasu w zamkniętych pomieszczeniach, wybieramy restauracyjne ogródki, parki, plaże lub przygotowujemy spotkania w formie garden party.

To przyjęcia, na których królują lekkie przekąski, podawane w taki sposób, aby można je było zjeść na stojąco. Kilka przepisów na tego rodzaju dania, przygotowali eksperci marki Kühne.

W przygotowaniu prawdziwego garden party najważniejsze jest jedzenie, które ma być lekkie i niewymagające wielu przygotowań. Wykorzystując poniższe przepisy w kilka minut wykonamy smaczne przekąski, które nie będą wymagały korzystania przez gości z talerzy, co pozwoli zaoszczędzić czas podczas sprzątania po przyjęciu.

Tartinki

Idealne mini kanapeczki, które wystarczy chwycić w rękę i zjeść na raz. Można położyć na nich swoje ulubione składniki, decydując się wcześniej na przygotowanie ich w wersji wytrawnej lub słodkiej. Poniżej przepis na tartinki w wariancie słono - pikantnym.

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 1 opakowanie kremowego serka
  • Anchois
  • Szynka długodojrzewająca
  • Papryka peppereoni marki Kühne
  • Kiełki buraka lub rzodkiewki

Przygotowanie:

Bagietkę kroimy na kromki. Każdą kromkę smarujemy kremowym serkiem. Następnie na tartinki kładziemy 1 rybkę, plasterek szynki i paprykę pepperoni. Wszystkie kanapeczki posypujemy kiełkami.

Warzywne słupki

Idealna, lekka przekąska na upały. Będzie także odpowiednia dla osób dbających o linię.

Składniki:

  • Marchew
  • Papryka
  • Ogórek
  • Dressing Enjoy Kremowa cebulka marki Kühne

Przygotowanie:

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Podajemy w towarzystwie dressingu.

Faszerowane papryki

Jest to propozycja dla miłośników ostrzejszych smaków. Papryki można nafaszerować według własnego upodobania – serem feta, nadzieniem warzywnym lub, według poniższego przepisu, mięsem mielonym.

Składniki:

  • Papryka chilli bez oleju marki Kühne
  • 200 g drobiowego mięsa mielonego
  • Gałązka natki pietruszki
  • Czerwona cebula
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Mięso mieszamy z posiekaną natką i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na patelni. Gotową mieszanką napełniamy papryczki.

Smacznego!

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Facebook
Zatrudnienie niani do dziecka a bezpieczeństwo
Zatrudnienie niani do dziecka to niezwykle trudna decyzja dl...
poniedziałek, Kwiecień 23, 2018 - 13:50
Królowa przypraw – kilka faktów o kurkumie w codziennej diecie!
Ten żółty pył w formie domowej przyprawy zasila nasze kuchen...
poniedziałek, Kwiecień 23, 2018 - 11:37
Wakacje nad Morzem Bałtyckim z dzieckiem - jak się przygotować?
Wakacje nad Morzem Bałtyckim to niezastąpiony sposób na spęd...
piątek, Kwiecień 20, 2018 - 14:22
Poznaj właściwości masła shea!
Masło shea to jeden z najwydajniejszych kosmetyków naturalny...
piątek, Kwiecień 20, 2018 - 11:07

  

Reklama