Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party

Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party
Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party

Latem, kiedy pogoda za oknem zachęca do większej aktywności, chętniej spotykamy się z przyjaciółmi. Nie chcąc spędzać czasu w zamkniętych pomieszczeniach, wybieramy restauracyjne ogródki, parki, plaże lub przygotowujemy spotkania w formie garden party.

To przyjęcia, na których królują lekkie przekąski, podawane w taki sposób, aby można je było zjeść na stojąco. Kilka przepisów na tego rodzaju dania, przygotowali eksperci marki Kühne.

W przygotowaniu prawdziwego garden party najważniejsze jest jedzenie, które ma być lekkie i niewymagające wielu przygotowań. Wykorzystując poniższe przepisy w kilka minut wykonamy smaczne przekąski, które nie będą wymagały korzystania przez gości z talerzy, co pozwoli zaoszczędzić czas podczas sprzątania po przyjęciu.

Tartinki

Idealne mini kanapeczki, które wystarczy chwycić w rękę i zjeść na raz. Można położyć na nich swoje ulubione składniki, decydując się wcześniej na przygotowanie ich w wersji wytrawnej lub słodkiej. Poniżej przepis na tartinki w wariancie słono - pikantnym.

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 1 opakowanie kremowego serka
  • Anchois
  • Szynka długodojrzewająca
  • Papryka peppereoni marki Kühne
  • Kiełki buraka lub rzodkiewki

Przygotowanie:

Bagietkę kroimy na kromki. Każdą kromkę smarujemy kremowym serkiem. Następnie na tartinki kładziemy 1 rybkę, plasterek szynki i paprykę pepperoni. Wszystkie kanapeczki posypujemy kiełkami.

Warzywne słupki

Idealna, lekka przekąska na upały. Będzie także odpowiednia dla osób dbających o linię.

Składniki:

  • Marchew
  • Papryka
  • Ogórek
  • Dressing Enjoy Kremowa cebulka marki Kühne

Przygotowanie:

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Podajemy w towarzystwie dressingu.

Faszerowane papryki

Jest to propozycja dla miłośników ostrzejszych smaków. Papryki można nafaszerować według własnego upodobania – serem feta, nadzieniem warzywnym lub, według poniższego przepisu, mięsem mielonym.

Składniki:

  • Papryka chilli bez oleju marki Kühne
  • 200 g drobiowego mięsa mielonego
  • Gałązka natki pietruszki
  • Czerwona cebula
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Mięso mieszamy z posiekaną natką i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na patelni. Gotową mieszanką napełniamy papryczki.

Smacznego!

Komentarze

  • Ostatnie
  • Popularne
  • Znaczniki
  • Facebook
Jesienne sposoby na spędzenie czasu z dzieckiem
Polska jesień potrafi mile zaskoczyć i być naprawdę piękna!...
środa, Październik 18, 2017 - 12:01
Przedwczesny wytrysk psuje Ci szyki? Sprawdź, jakie mogą być przyczyny
Zbyt wczesna ejakulacja dotyka najczęściej młodych mężczyzn...
środa, Październik 18, 2017 - 11:15
Nalewka - co kryje się pod tą nazwą?
Nalewki goszczą w naszej kulturze od setek lat. Już w średni...
środa, Październik 18, 2017 - 09:28
Ciąża maciczna a ciąża pozamaciczna
Ciąża to piękny czas dla kobiety. Zdarza się jednak, iż równ...
środa, Październik 18, 2017 - 08:53
(668)
(529)
(527)
(518)
(391)
(373)
(328)
(295)
(262)
(250)
(224)
(204)
(161)
(152)
(116)
(108)
(98)
(92)
(90)
(86)
(83)
(74)
(74)
(71)
(69)
(69)
(69)
(63)
(60)

  

Reklama