deser

Mini tartaletki z kremem orzechowo-bananowym i nutą karmelu

24 Styczeń, 2017
Mini tartaletki z kremem orzechowo-bananowym i nutą karmelu (fot. mat. prasowe)

Szybkie, smaczne i ekstremalnie sycące – mini tartaletki z kremem orzechowo-bananowym to doskonały deser do zimowej herbaty!

Sycylijskie cannoli z czekoladą

02 Sierpień, 2016
Sycylijskie cannoli z czekoladą (fot. depositphotos)

Cannoli – sycylijskie ciastka-rurki z kremem to doskonały deser. Pasują do świeżych owoców, do herbaty, a schłodzony krem zastąpi lody w upalne popołudnie. A do tego całkiem łatwo je przyrządzić!

Muffinki marchewkowe z kokosem

26 Kwiecień, 2016
Muffinki marchewkowe z kokosem

Muffinki marchewkowe to szybki, prosty a przede wszystkim smaczny deser – ciasto robi się bardzo szybko, dekorowanie również nie zajmie długo. Nasz przepis na muffinki marchewkowe z mąką kokosową z pewnością zrobi wrażenie na gościach i domownikach!

Ciasto marchewkowe dla opornych

23 Marzec, 2016
Ciasto marchewkowe dla opornych (fot. depositphotos)

Ciasto marchewkowe to niebanalny deser, aromatyczny i smaczny – doskonale zaprezentuje się na wielkanocnym stole, gdzie lekko słona polewa zrównoważy słodycz mazurków. Zobacz, jak zrobić idealne ciasto marchewkowe!

Tartowy zawrót głowy

19 Listopad, 2015
Tartowy zawrót głowy (fot. fotolia)

Słodkości na polskich stołach mogą pojawiać się w formie tortów, ciast, placków, babeczek, deserów z kremem, budyniem czy lodami i bitą śmietaną czy coraz modniejszych tart. Czym jest tarta i jakie przepisy na nią są warte polecenia?

Mazurek – najbardziej wykwintne polskie ciasto

31 Marzec, 2015
Mazurek – najbardziej wykwintne polskie ciasto (fot. mat. prasowe)

Jeśli chodzi o polskie tradycje wielkanocne, nie sposób nie wspomnieć o mazurku. Bogato zdobione, słodkie, aromatyczne kruche ciasto to jedna z ikon świąt Wielkiejnocy. Poznaj historię mazurka opowiedzianą przez mistrza kuchni Mirka Drewniaka.

Czekoladowe desery

20 Styczeń, 2015
Eleganckie, wykwintne – i pasujące do każdej sytuacji. Czekoladowe desery i przekąski doskonale odnajdą się na każdym stole, podbijając serca i podniebienia naszych gości i domowników. Ich wyjątkowa elastyczność pozwala dostosować je do każdej sytuacji. (fot. depositphotos)

Eleganckie, wykwintne – i pasujące do każdej sytuacji. Czekoladowe desery i przekąski doskonale odnajdą się na każdym stole, podbijając serca i podniebienia naszych gości i domowników. Ich wyjątkowa elastyczność pozwala dostosować je do każdej sytuacji.

Domowe lody truskawkowe - dla ochłody...

10 Lipiec, 2014
Domowe lody truskawkowe to świetny sposób na letnie upały. Gdy żar leje się z nieba, a Ty chcesz się ochłodzić – przygotuj w domowym zaciszu pyszne lody truskawkowe. Polecamy! (fot. mat. prasowe)

Domowe lody truskawkowe to świetny sposób na letnie upały. Gdy żar leje się z nieba, a Ty chcesz się ochłodzić – przygotuj w domowym zaciszu pyszne lody truskawkowe. Polecamy!

Syrop z mniszka lekarskiego – majowy cud natury!

29 Kwiecień, 2014
Syrop z mniszka lekarskiego – majowy cud natury! (fot. depositphotos)

Mniszek lekarski, potocznie zwany mleczem, zdobi żółtym kobiercem majowe łąki. Warto pokusić się o przygotowanie „miodu” - syrop z mniszka lekarskiego możesz przygotować w swojej kuchni, i przez kolejne miesiące raczyć się zdrowym i ekologicznym syropem.

Ciasto z patelni lub ciasto z mikrofalówki

11 Marzec, 2014
Potrzebujesz szybkiego ciasta, bo goście już stoją pod drzwiami? Przygotuj pyszne ciasto z patelni lub ciasto z mikrofalówki. Zachwycisz swoich gości przygotowując szybko ciasto, które niczym nie ustępuje deserom z piekarnika! (fot. depositphotos)

Potrzebujesz szybkiego ciasta, bo goście już stoją pod drzwiami? Przygotuj pyszne ciasto z patelni lub ciasto z mikrofalówki. Zachwycisz swoich gości przygotowując szybko ciasto, które niczym nie ustępuje deserom z piekarnika!

Piernik z orzechami - przepis

25 luty, 2014
Piernik z orzechami - przepis (fot. depositphotos)

Piernik to smaczne ciemnobrązowe ciasto, niegdyś traktowane jako symbol dobrobytu i wysokiego statusu społecznego. I choć w obecnych czasach nie jest symbolem luksusu, to nadal jego smak jest na tyle niepowtarzalny iż króluje pośród ciast.

Dynia na topie

31 Sierpień, 2013
ynię można jeść na surowo, można sporządzać z niej różne potrawy gorące, dodawać do ciast czy robić z niej przetwory. Może być również dodatkiem do przetworów lub możemy zrobić ostrzejszą w smaku marynatę. (fot. depositphotos)

Mamy wiele odmian dyni, ale najbardziej jest ceniona melonowa żółta, ponieważ zawiera dużo karotenu, prowitaminy witaminy A. Zawiera sporo składników mineralnych. Nasiona dyni zawierają sporo tłuszczu, a miąższ jest bardzo smaczny. Dynię można jeść na surowo, można sporządzać z niej różne potrawy gorące, dodawać do ciast czy robić z niej przetwory. Może być również dodatkiem do przetworów lub możemy zrobić ostrzejszą w smaku marynatę.

Strony

Subscribe to deser
  • Ostatnie
  • Popularne
  • Znaczniki
  • Facebook
Jak utrzymać wakacyjną sylwetkę? Wystarczą 3 proste sposoby
Tuż przed okresem wakacyjnym marzymy o idealnej sylwetce i z...
środa, Sierpień 23, 2017 - 10:55
Jak przywrócić blask przypalonym garnkom i patelniom?
Nawet najlepszej gospodyni zdarza się przypalić patelnię lub...
wtorek, Sierpień 22, 2017 - 14:01
7 dni do… ślubu! Poznaj proste tricki na zniewalający look
Koronkowy tren sukni ślubnej, muszka partnera w modnym kolor...
wtorek, Sierpień 22, 2017 - 12:31
Jak przygotować dłonie do lata?
Piękne, wypielęgnowane dłonie są naszą największą ozdobą. Ak...
wtorek, Sierpień 22, 2017 - 09:11
(665)
(525)
(522)
(515)
(389)
(368)
(328)
(293)
(261)
(249)
(224)
(204)
(161)
(150)
(115)
(108)
(98)
(92)
(90)
(86)
(83)
(74)
(74)
(71)
(69)
(69)
(69)
(63)
(60)

  

Reklama