Potrawy bezglutenowe to obecnie jedne z najpopularniejszych propozycji kulinarnych w stylu fit. Warto po nie sięgnąć, by poczuć się lekko i zdrowo, a także by urozmaicić klasyczne menu. Jak przygotować pyszną sałatkę bezglutenową z kaszą jaglaną, podpowiada Adam Chrząstowski...
Zielone, orzeźwiające, pyszne, nieco słodkie, letnie – a przede wszystkim bardzo zdrowe soki oraz koktajle to obecnie ważny składnik naszej zbilansowanej diety. Koktajle są znacznie bardziej sycące i bogate w niezbędne węglowodany, tłuszcze oraz białko. Soki – przede wszystkim...
Marchew – niby pospolite warzywo, a trudno wyobrazić sobie bez niej polską kuchnię. Oprócz walorów smakowych ma też wiele wartościowych składników. I nawet jeśli za nią nie przepadamy, starajmy się przemycać ją w przyrządzanych potrawach bo zwyczajnie warto!
Marchewka,...
Jakkolwiek wciąż spożywamy wiele produktów w postaci surowej, to jednak obróbka cieplna żywności na stałe zagościła we wszystkich kuchniach świata. Znanych jest wiele technik kulinarnych, ale pięć z nich ma charakter fundamentalny i stosuje je każdy, kto samodzielnie przygotowuje...
Oranżada Hellena ma kilka niezawodnych patentów na rozkręcenie karnawałowej imprezy! Gorąca atmosfera w trakcie domówki, podczas gdy na zewnątrz mróz i śnieg? Dla kultowej Oranżady Hellena nie ma rzeczy niemożliwych. Unikalny smak i musujące bąbelki sprawią nie lada frajdę...
Karnawał, to czas wspólnej, szalonej zabawy z najbliższymi i spotkań w gronie przyjaciół. Dobre, a jednocześnie odpowiednio dobrane menu to połowa sukcesu. Dlatego warto zadbać, aby na karnawałowym stole nie zabrakło oryginalnych i kolorowych dań, które zaskoczą gości swoim...
Szukasz pomysłu na karnawałową przekąskę w rytmie samby? Nasza sałatka z owoców egzotycznych z sosem na bazie białej czekolady będzie strzałem w 10 i na pewno wszystkim zasmakuje!
Składniki
1 pomarańcza
2 czerwone grefjpfruty
2 owoce mango
1 figa
1 papaja
1 melon
1 kiwi
1 karambola
200g śmietany...
Kuchnia azjatycka jest znana w Polsce nie od dziś. Coraz więcej ludzi staje się miłośnikami takich smaków. Każdy kraj na tym kontynencie ma swoje zwyczaje kulinarne. Jedne są podobne do siebie, inne mniej, jednaj łączy je jedno – aromat...