Kulinaria

Wielkanocny barszcz biały z kiełbasą

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem to ponadczasowy klasyk wielkanocny. Jeśli jeszcze nie przygotowałaś tej aromatycznej zupy skorzystaj z naszego przepisu! Składniki 400g żeberek wieprzowych 200g wędzonego boczku 200g białej kiełbasy 2 szklanki soku z kwaszonych ogórków lub 2 szklanki zakwasu razowego śmietana 3 marchewki 2 pietruszki 2...

Likiery ziołowe – na zdrowie!

Likiery ziołowe, poza swoimi walorami smakowymi, mają jeszcze jedną zaletę. Mogą bardzo pozytywnie wpływać na nasze zdrowie. Ich zdrowotne właściwości wynikają z historii tego rodzaju trunków. Likiery, w przeszłości, wytwarzane były głównie przez lekarzy oraz mnichów. Ich prawdziwy rozkwit...

Wielkanocna baba wczoraj i dziś

Jeśli wierzyć tradycji, nieudana baba wielkanocna jest kompromitującym dowodem żenujących umiejętności kulinarnych pani domu. Być może dlatego nie każda z nas decyduje się upiec babę samodzielnie? A przecież obecnie to takie proste. Kto by się dzisiaj przejmował przesądami? Przecież nie...

Full English breakfast – energetyczne śniadanie na długi dzień

Sadzone jajko, parówka lub kiełbaska, bekon, fasolka w sosie pomidorowym i tosty to podstawowe składniki angielskiego… śniadania. Często nie rozumiemy tego połączenia i podchodzimy do niego sceptycznie. Zdanie zmienia się jednak już po pierwszym kęsie. Dziś obfite śniadania nie są...

Jajka faszerowane z bakaliami Bakalland

Wielkanoc to chwila wolnego czasu, rodzinnych spotkań i pyszności na stole. Teraz razem z marką Bakalland możesz sprawić, by tradycyjne smaki nabrały nowego wyrazu. Wypróbuj przepis na jajka faszerowane z bakaliami. Jajka faszerowane z bakaliami Składniki 3 jaja ugotowane na twardo 1/4...

Gin Collins – i inne drinki z ginem

Gin, jako baza do różnego rodzaju drinków, sprawdza się doskonale. Jego wyrazisty, gorzki i cierpki smak, który jest wynikiem połączenia spirytusu z jagodami jałowca, a także z owocami cytrusowymi np. cytryną czy gorzką skórka pomarańczową wspaniale komponuje się z...

Przepis na herbatniki

Herbatniki jak u babci, łatwe do zrobienia i super smakują do kawy czy herbatki. Produkty 13 dag cukru 25 dag mąki pszennej 15 dag masła 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu garść rodzynek aromat rumowy Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon wymieszaj z cukrem...

Herbata biała

Biała herbata jest najdroższym i najrzadziej spotykanym gatunkiem herbaty. Jednocześnie cieszy się ona największym uznaniem smakoszy tego napoju. Ten rodzaj herbaty wytwarzany jest przede wszystkim w Chinach, a jego produkcja podlega pewnym limitom i rygorystycznie przestrzeganym regułom. Dodatkowym dowodem potwierdzającym...

Sałatka z łososiem i papryką

Sałatka z łososiem i papryką jest dobra na każdą porę dnia. Jest to doskonały pomysł zarówno na imprezę jak i na co dzień. Produkty 10 dag mieszanki sałat 20 dag fileta z łososia czerwona i żółta papryka pęczek dymki ...

Wybieramy najlepszy garnek

Naczynia kuchenne kupuje się raz i na bardzo długi czas. Dotyczy to garnków, patelni, rondli. Im lepszej jakości jest zakup, tym dłużej cieszymy się nabytkiem. I tym zdrowsza jest również rodzina. Podejdź do półki w sklepie z artykułami kuchennymi. Albo...

Polecane

Social Media

8,530FaniLubię
1,647ObserwującyObserwuj