Strona głównaKulinariaCoś na ząb, czyli kasza perłowa z grzybami i warzywami

    Coś na ząb, czyli kasza perłowa z grzybami i warzywami

    Kasza jęczmienna perłowa jest jedną z najlepszych kasz i jest najbardziej popularna. U nas kaszę produkuje się w trzech gatunkach: jako grubą, średnią i drobną. Kasza z grzybami i warzywami to świetny pomysł na obiad.

    Produkty:

    • 4 łyżki kaszy perłowej
    • 20 dag grzybów
    • garść łuskanego zielonego groszku
    • 2 marchewki
    • 4 dag tartego sera
    • 3/4 kubka kefiru
    • 1 cebula
    • olej
    • 1,5 łyżeczki margaryny
    • zielona pietruszka
    • sól

    Przygotowanie:

    1. Umytą kaszę perłową wraz z całą marchewką i cebulą gotuj na miękko w dużej ilości osolonej wody.
    2. Grzyby pokrój w plastry i poduś na oleju razem z zielonym groszkiem, następnie dodaj posiekaną zieloną pietruszkę.
    3. Ugotowaną marchew pokrój w kostkę i dodaj do grzybów z groszkiem.
    4. Kaszę perłową z dodatkiem margaryny włóż do głębokiego półmiska, natomiast mieszankę warzywno-grzybową włóż do mniejszego półmiska.
    5. Do tego podawaj tarty ser zmieszany z kefirem.

    Smacznego!

    Popularne posty

    Social Media

    8,530FaniLubię
    1,893ObserwującyObserwuj