Przystawki
Kolorowe kulki z sera – świetny pomysł na przystawkę
Chcesz zaskoczyć swoich gości fajną przystawką, a brak ci pomysłu? Przygotuj kolorowe kulki z sera.Produkty:200g camemberta
100g półtłustego, odciśniętego twarogu
pęczek natki pietruszki
pół czerwonej i żółtej papryki
sól, pieprzPrzygotowanie:Camembert rozdrobnij widelcem i wymieszaj z twarogiem,...
Homar po polsku, czyli przystawka z wędzonego dorsza
Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna.Produkty:50 dag wędzonego dorsza
2 marchewki
połowa cytryny
...
Kurczak z ryżem na zimno
Kurczak z ryżem na zimno można podawać jako przystawkę.Produkty:ugotowany ryż
średni pieczony kurczak
2 łyżki stołowe oleju
1 pęczek zielonej pietruszki
1 młody ogórek, 1 pęczek rzodkiewki
2 młode cebule ze szczypiorkiem
1 pomidor
sól, pieprzPrzygotowanie:W głębokiej...
Fasola po toskańsku – świetny pomysł na przystawkę
Fasola po toskańsku to gęsta włoska wiejska zupa - niezwykle smaczna i sycąca. Żeby uzyskać niepowtarzalny smak, fasola po toskańsku powinna być podawana z wysuszoną ciabattą.Produkty:1/2 bochenka ciabatty
3 łyżki oliwy
3 posiekane cebule
3 ząbki posiekanego czosnku
...
Bigos. Przepis na bigos oraz przepis na bigos dla „leniucha”
Bigos podaje się najczęściej jako przystawkę na ciepło. Pamiętaj, że bigos jest jedną z nielicznych potraw, która im częściej jest odgrzewana tym ma lepszy smak. Bigos możesz także zamrozić bądź zawekować i z powodzeniem dłużej go przechowywać.
Bigos – przepis
Produkty...
Kanapki na co dzień i od święta. Co zrobić, aby kanapki nie były nudne?
Kanapki zazwyczaj przygotowujesz z tego co masz akurat w lodówce, ale to wcale nie znaczy, że kanapki muszą być nudne. Wprost przeciwnie - kanapki mogą być bardzo dekoracyjne i niekoniecznie kosztowne.Kanapki możesz wykonać z różnego rodzaju pieczywa. Możesz wykorzystać...
Pasta w 4 propozycjach – przysmak nie tylko do kanapek
Pasty rybne, jajeczne, itp. Najczęściej serwowane są na kanapkach. Jednakże pasty możesz podawać także jako przystawkę na początek obiadu czy kolacji, ale możesz je również spożywać jako odrębny posiłek. Mogą również wchodzić w skład zimnego bufetu.
Pasta jajeczna
Składnikijajka 8...
Krewetki po indyjsku – dalekie podróże kulinarne…
Dziś w podróż kulinarną zabiera nas Fundacja Global Language proponując krewetki po indyjsku. Indie to kraj kolorów i przypraw. Potraw bardzo słodkich lub piekielnie ostrych. Jednym z najczęściej używanych składników w kuchni południowo- indyjskiej jest kokos - zarówno jego...