Homar po polsku, czyli przystawka z wędzonego dorsza

    -

    Przystawka z wędzonego dorsza to świetna przystawka do obiadu, całkiem tania, a przy tym niezwykle elegancka. I choć jest to przystawka przyrządzona z dorsza a nie homara, to jest równie smaczna.

    Produkty:

    • 50 dag wędzonego dorsza
    • 2 marchewki
    • połowa cytryny
    • natka pietruszki
    • 10 dag majonezu

    Przygotowanie:

    1. Dorsza obierz tak, żeby nie została ani jedna ość, następnie podziel na cząstki.
    2. Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnej tarce.
    3. Wszystko skrop cytryną i razem wymieszaj
    4. Następnie dodaj majonez, znowu wymieszaj. Jeżeli masz ochotę możesz dodać oryginalnego homara lub kraby z puszki.

    Pomysł zaczerpnięto z książki „Obiad w pół godziny” – Irena Gumowska

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza