Więcej
    Strona głównaKulinariaPrzystawkiKurczak z ryżem na zimno

    Kurczak z ryżem na zimno

    Kurczak z ryżem na zimno można podawać jako przystawkę.

    Produkty:

    • ugotowany ryż
    • średni pieczony kurczak
    • 2 łyżki stołowe oleju
    • 1 pęczek zielonej pietruszki
    • 1 młody ogórek, 1 pęczek rzodkiewki
    • 2 młode cebule ze szczypiorkiem
    • 1 pomidor
    • sól, pieprz

    Przygotowanie:

    1. W głębokiej salaterce wymieszaj olej z posiekaną pietruszką, pokrojoną w cienkie plastry cebulą, rozdrobnionym ogórkiem i plasterkami rzodkiewki. Posól i dodaj zimny wcześniej ugotowany ryż. Wymieszaj.
    2. Następnie dodaj mięso z kurczaka pokrojone w drobne kawałki.
    3. Na wierzch potrawy połóż plastry pomidora.

    Smacznego!

    Źródło: ”Gotujemy inaczej” – Eva Monspart, Magda Salomon

    Popularne posty

    Social Media

    8,530FaniLubię
    1,874ObserwującyObserwuj