Fusilli z pieczarkami

    -

    Makaron i pieczarka to idealny duet zarówno dla jaroszy jak i wegetarian. Dostarczają nam one białko, błonnik, a także cenne witaminy i mikroelementy. Pieczarki urozmaicają dania, także te z makaronu, dodatkowo dodają smak i aromat tradycyjnej kuchni.

    Składniki

    • Międzybrodzki Makaron świderki – 250g
    • Pieczarki – 25g
    • Natka pietruszki
    • Cebula – 1szt.
    • Ząbek czosnku – 3 szt.
    • Białe wino
    • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

    Wykonanie

    1. Makaron gotujemy zgodnie z poleceniami producenta. Oczyszczone pieczarki kroimy na tak zwane ósemki.
    2. Pietruszkę oraz cebulę drobno siekamy, a czosnek wyciskamy.
    3. Na patelni podsmażamy cebulę i pieczarki, gdy będą już gotowe dodajemy odrobinę wina i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    4. Ugotowany makaron odcedzamy i podajemy z grzybami oraz sosem. Na koniec możemy posypać natką pietruszki.

    Smacznego!

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Poprzedni artykuł
    Następny artykuł

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza