Jajka faszerowane z bakaliami Bakalland

    -

    Wielkanoc to chwila wolnego czasu, rodzinnych spotkań i pyszności na stole. Teraz razem z marką Bakalland możesz sprawić, by tradycyjne smaki nabrały nowego wyrazu. Wypróbuj przepis na jajka faszerowane z bakaliami.

    Jajka faszerowane z bakaliami

    Składniki

    • 3 jaja ugotowane na twardo
    • 1/4 drobno posiekanej cebuli
    • 3 łyżki drobno posiekanej kolendry
    • Łyżka śmietany lub delikatnego jogurtu naturalnego
    • Sól morska
    • Świeżo zmielony czarny pieprz
    • 3 łyżki płatków migdałowych Bakalland, zarumienionych na patelni
    • Garść rodzynek bursztynowych Bakalland
    • 3 łyżki orzechów Chandler Bakalland
    • 2 łyżeczki oleju do smażenia

    Przygotowanie

    1. Ugotowane jajka przekrawamy delikatnie na pół, aby nie rozbić skorupki. Wyjmujemy białko i żółtka i drobno siekamy.
    2. Kroimy drobno rodzynki, cebulę i kolendrę. Mieszamy z posiekanymi jajkami i mieszamy całość z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem.
    3. Do skorupek wkładamy farsz, przykrywamy migdałami Bakalland i lekko dociskamy.
    4. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem, od strony farszu.
    5. Układamy na półmisku i dekorujemy kolendrą, migdałami i orzechami Bakalland.
    6. Można podawać z grzankami.

    bakalie bakalland

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza