Wielkanoc to chwila wolnego czasu, rodzinnych spotkań i pyszności na stole. Teraz razem z marką Bakalland możesz sprawić, by tradycyjne smaki nabrały nowego wyrazu. Wypróbuj przepis na jajka faszerowane z bakaliami.
Jajka faszerowane z bakaliami
Składniki
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 1/4 drobno posiekanej cebuli
- 3 łyżki drobno posiekanej kolendry
- Łyżka śmietany lub delikatnego jogurtu naturalnego
- Sól morska
- Świeżo zmielony czarny pieprz
- 3 łyżki płatków migdałowych Bakalland, zarumienionych na patelni
- Garść rodzynek bursztynowych Bakalland
- 3 łyżki orzechów Chandler Bakalland
- 2 łyżeczki oleju do smażenia
Przygotowanie
- Ugotowane jajka przekrawamy delikatnie na pół, aby nie rozbić skorupki. Wyjmujemy białko i żółtka i drobno siekamy.
- Kroimy drobno rodzynki, cebulę i kolendrę. Mieszamy z posiekanymi jajkami i mieszamy całość z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Do skorupek wkładamy farsz, przykrywamy migdałami Bakalland i lekko dociskamy.
- Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem, od strony farszu.
- Układamy na półmisku i dekorujemy kolendrą, migdałami i orzechami Bakalland.
- Można podawać z grzankami.