Strona głównaKulinariaPrzekąskiKanapka z zielonymi ziołami i jogurtem naturalnym

    Kanapka z zielonymi ziołami i jogurtem naturalnym

    Zioła ożywiają potrawę i mogą zmienić jej smak. Nawet nudne kanapki z dodatkiem ziół mogą się stać smakołykiem dla podniebienia.

    Produkty:

    • duża garść liści młodego szpinaku
    • 1/2 pęczek kolendry
    • 10 dużych gałązek kopru
    • 2 cebule dymki
    • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
    • szczypta soli
    • 2 chlebki pita
    • 1/2 szklanka jogurtu naturalnego doprawionego szczyptą pieprzu kajeńskiego

    Przygotowanie:

    1. Szpinak umyj, a następnie odetnij szypułki tuż przy liściach.
    2. Zioła starannie umyj, grube łodyżki usuń. Posiekaj niezbyt drobno, dodaj pokrojoną dymkę i oliwę (tyle żeby lekko przykryła wszystkie składniki). Dopraw do smaku solą.
    3. Przekrój chlebki pita na pół i posmaruj je od wewnątrz jogurtem, po czym wypełnij zieleniną.

    Do tak gotowych kanapek możesz podawać więcej jogurtu, który posłuży jako dip.

    Popularne posty

    Social Media

    8,530FaniLubię
    1,918ObserwującyObserwuj