Kanapka z zielonymi ziołami i jogurtem naturalnym

    -

    Zioła ożywiają potrawę i mogą zmienić jej smak. Nawet nudne kanapki z dodatkiem ziół mogą się stać smakołykiem dla podniebienia.

    Produkty:

    • duża garść liści młodego szpinaku
    • 1/2 pęczek kolendry
    • 10 dużych gałązek kopru
    • 2 cebule dymki
    • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
    • szczypta soli
    • 2 chlebki pita
    • 1/2 szklanka jogurtu naturalnego doprawionego szczyptą pieprzu kajeńskiego

    Przygotowanie:

    1. Szpinak umyj, a następnie odetnij szypułki tuż przy liściach.
    2. Zioła starannie umyj, grube łodyżki usuń. Posiekaj niezbyt drobno, dodaj pokrojoną dymkę i oliwę (tyle żeby lekko przykryła wszystkie składniki). Dopraw do smaku solą.
    3. Przekrój chlebki pita na pół i posmaruj je od wewnątrz jogurtem, po czym wypełnij zieleniną.

    Do tak gotowych kanapek możesz podawać więcej jogurtu, który posłuży jako dip.

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza