Chciałabyś zaskoczyć gości nowym daniem? Mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie – karkówka w miodzie. Twoi goście będą zachwyceni!

Produkty

  • 1kg karkówki
  • 2-3 cebule
  • 5 ząbek czosnku
  • 5 łyżek majeranku
  • 1/4 bazylii

Przygotowanie

  1. Mięso pokrój w plastry, przypraw solą i pieprzem, odstaw na godzinę. Następnie obsmaż i przełóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Cebulę zeszklij, dodaj czosnek i miód, koncentrat, ocet oraz zioła.
  3. Całość duś około 10 minut – dodaj do mięsa i piecz ok. 80 minut w piekarniku.

Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sałatą w śmietanie.

Pomysł zaczerpnięto z „Niebo w gębie – czyli przysmaki powiatu gdańskiego.”</P