Karkówka w miodzie – danie prosto z Żuław

    -

    Chciałabyś zaskoczyć gości nowym daniem? Mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie – karkówka w miodzie. Twoi goście będą zachwyceni!

    Produkty

    • 1kg karkówki
    • 2-3 cebule
    • 5 ząbek czosnku
    • 5 łyżek majeranku
    • 1/4 bazylii

    Przygotowanie

    1. Mięso pokrój w plastry, przypraw solą i pieprzem, odstaw na godzinę. Następnie obsmaż i przełóż do naczynia żaroodpornego.
    2. Cebulę zeszklij, dodaj czosnek i miód, koncentrat, ocet oraz zioła.
    3. Całość duś około 10 minut – dodaj do mięsa i piecz ok. 80 minut w piekarniku.

    Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sałatą w śmietanie.

    Pomysł zaczerpnięto z „Niebo w gębie – czyli przysmaki powiatu gdańskiego.”</P

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza