Strona głównaKulinariaKotlety mielone z kapustą

    Kotlety mielone z kapustą

    Smaczne kotlety mielone z kapustą to idealny pomysł na obiad dla całej rodzinki. Do tych kotlecików można zrobić sos pomidorowy, grzybowy. Można je podawać z ziemniakami i surówką, z makaronem lub z kaszą.

    Produkty

    • 1,25 kg kapusty włoskiej
    • 30 dag mięsa mielonego
    • 1 cebula
    • 1 jajko
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 8 łyżek bułki tartej
    • 4 łyżki oleju
    • pieprz, sól

    Przygotowanie

    1. Kapustę oczyść, pokrój i ugotuj prawie do miękkości.
    2. Ugotowaną kapustę odcedź, odciśnij z wody i drobno posiekaj.
    3. Cebulę obierz, obmyj i drobno posiekaj.
    4. Do mięsa mielonego dodaj kapustę, cebulę, jajko, bułkę tartą (taką ilość, żeby dało się uformować wałek o średnicy 4cm). Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    5. Uformowany wałek z mięsa pokrój na 10 krążków. Krążki uformuj nożem, obsyp bułką tartą i smaż na złoty kolor z obu stron.

    Smacznego!

    Popularne posty

    Social Media

    8,530FaniLubię
    1,893ObserwującyObserwuj