Krewetki smażone z masłem i czosnkiem

    -

    Krewetki najbardziej popularne owoce morza. Krewetki smażone z masłem i czosnkiem to danie nie tylko dla koneserów – spokojnie możesz przygotować je w domu. Poznaj prosty przepis na krewetki smażone z masłem i czosnkiem!

    Produkty:

    • 600 g krewetek bez skorupek (świeżych lub mrożonych)
    • 100 ml oleju
    • 3 łyżki masła
    • pęczek natki pietruszki
    • 4 ząbki czosnku

    Przygotowanie:

    1. Krewetki opłucz i dokładnie osusz na papierowym ręczniku.
    2. Rozgrzej mocno olej na patelni i wkładaj partiami krewetki. Smaż na dużym ogniu 5 minut.
    3. Następnie przełóż krewetki na sito i przez chwilę energicznie nim potrząśnij, żeby pozbyć się oleju.
    4. Na drugiej patelni na małym ogniu roztop masło, dodaj opłukaną i drobno posiekaną natkę pietruszki, czosnek przeciśnięty przez prasę, pół łyżeczki soli. Dołóż krewetki i trzymaj na patelni tylko tyle, żeby się ponownie podgrzały.
    5. Tak przygotowane smażone krewetki podawaj z białym pieczywem.

    Smacznego!

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza