Kulinaria

Warzywa lekarstwem na całe zło!

Warzywa zawierają wiele witamin i mikroelementów, których nie znajdziesz w żadnej aptece. Ponadto dodają energii, poprawiają samopoczucie, podnoszą odporność, a także regulują przemianę materii. Już od najmłodszych lat uczą Cię, że w świecie roślin kryją się najskuteczniejsze leki, a...

Obiad od A do Z – kotlet schabowy w panierce z ziemniakami i mizerią

Klasyczny polski obiad – kotlet schabowy bez kości w panierce, podawany z ziemniakami (już niedługo młodymi) i mizerią z ogórków. Poznajcie nasz przepis na pyszny kotlet schabowy. Kotlet Schabowy bez kości w panierce na masełku Składniki 700g schabu bez kości 3...

Sposoby na tanie gotowanie

„Oszczędzają bogaci i nam się opłaci” - wszyscy znamy to powiedzenie, ale czy na co dzień zwracasz uwagę na to ile możesz zaoszczędzić? Jesteś gospodynią domową i chcesz być bardziej gospodarna i zaoszczędzić kilka złotych? Jeśli tak, to dobrze...

Triki i porady, dzięki którym zostaniesz mistrzem grillowania

Mawia się, że grillowanie to obok piłki nożnej jeden z naszych sportów narodowych. W sztuce smażenia mięs, jesteśmy jednak o niebo lepsi, niemal tak dobrzy jak sami mistrzowie z Ameryki. Aby jeszcze bardziej zgłębić tajemnice grillowania zapoznaj się z...

Dania z drobiu – kurczak w miodzie i indyk w cieście francuskim

Propozycji na dania z drobiu nigdy dość. Na dziś proponujemy kurczaka z fasolką szparagową w miodzie, oraz mięso z indyka w cieście francuskim. Smacznego! Kurczak z fasolką szparagową w miodzie Składniki 50 dag piersi z kurczaka 30 dag fasolki szparagowej 2 łyżeczki miodu 2 łyżki...

Krewetki po indyjsku – dalekie podróże kulinarne…

Dziś w podróż kulinarną zabiera nas Fundacja Global Language proponując krewetki po indyjsku. Indie to kraj kolorów i przypraw. Potraw bardzo słodkich lub piekielnie ostrych. Jednym z najczęściej używanych składników w kuchni południowo- indyjskiej jest kokos - zarówno jego...

Zimne napoje na gorące dni – nadchodzi letnie orzeźwienie

Producenci napojów prześcigają się w wypuszczaniu na rynek coraz to nowszych produktów - gazowanych, niegazowanych, w puszkach, w butelkach i w kartonikach. Do wyboru masz napoje z mniejszą lub większą ilością cukru, ze słodzikiem lub w ogóle nie słodzone....

Lekko, smacznie, z małą ilością tłuszczu – sałatki z serem

Dlaczego powinniśmy ograniczać spożycie tłuszczu, pomimo tego, że jest on jednym z niezbędnych składników naszego pożywienia? Jeżeli ograniczymy dzienne spożycie tłuszczu obniżymy naszą wagę ciała i zmniejszymy ryzyko chorób naszego serca. Pamiętajmy, że nie wszystkie tłuszcze są niezdrowe! Są dwa...

Skrzydełka z kurczaka – w porach oraz z ryżem i warzywami

Skrzydełka z kurczaka to świetna alternatywa dla piersi z kurczaka i udek – łatwe w przyrządzaniu, są pyszne, a do tego znacznie tańsze niż pierś z kurczaka. Nasze propozycje na dziś to skrzydełka z kurczaka w porach lub zdrowe...

Kruche babeczki śmietankowe

Kruche babeczki śmietankowe – czyli słodkości na weekend. Babeczki lubią i duzi i mali, a jeśli wciągniemy do pracy nasze pociechy, robienie babeczek śmietankowych będzie wspaniałą zabawą! Kruche babeczki śmietankowe Składniki 400g mąki 8 żółtek 250g masła 100g cukru pudru skórka starta z połowy sparzonej cytryny sól 500ml...

Polecane

Social Media

8,530FaniLubię
1,641ObserwującyObserwuj