Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party

    -

    Latem, kiedy pogoda za oknem zachęca do większej aktywności, chętniej spotykamy się z przyjaciółmi. Nie chcąc spędzać czasu w zamkniętych pomieszczeniach, wybieramy restauracyjne ogródki, parki, plaże lub przygotowujemy spotkania w formie garden party.

    To przyjęcia, na których królują lekkie przekąski, podawane w taki sposób, aby można je było zjeść na stojąco. Kilka przepisów na tego rodzaju dania, przygotowali eksperci marki Kühne.

    W przygotowaniu prawdziwego garden party najważniejsze jest jedzenie, które ma być lekkie i niewymagające wielu przygotowań. Wykorzystując poniższe przepisy w kilka minut wykonamy smaczne przekąski, które nie będą wymagały korzystania przez gości z talerzy, co pozwoli zaoszczędzić czas podczas sprzątania po przyjęciu.

    Tartinki

    Idealne mini kanapeczki, które wystarczy chwycić w rękę i zjeść na raz. Można położyć na nich swoje ulubione składniki, decydując się wcześniej na przygotowanie ich w wersji wytrawnej lub słodkiej. Poniżej przepis na tartinki w wariancie słono – pikantnym.

    Składniki:

    • 1 bagietka
    • 1 opakowanie kremowego serka
    • Anchois
    • Szynka długodojrzewająca
    • Papryka peppereoni marki Kühne
    • Kiełki buraka lub rzodkiewki

    Przygotowanie:

    Bagietkę kroimy na kromki. Każdą kromkę smarujemy kremowym serkiem. Następnie na tartinki kładziemy 1 rybkę, plasterek szynki i paprykę pepperoni. Wszystkie kanapeczki posypujemy kiełkami.

    tartinki 0

    Warzywne słupki

    Idealna, lekka przekąska na upały. Będzie także odpowiednia dla osób dbających o linię.

    Składniki:

    • Marchew
    • Papryka
    • Ogórek
    • Dressing Enjoy Kremowa cebulka marki Kühne

    Przygotowanie:

    Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Podajemy w towarzystwie dressingu.

    warzywne slupki 0

    Faszerowane papryki

    Jest to propozycja dla miłośników ostrzejszych smaków. Papryki można nafaszerować według własnego upodobania – serem feta, nadzieniem warzywnym lub, według poniższego przepisu, mięsem mielonym.

    Składniki:

    • Papryka chilli bez oleju marki Kühne
    • 200 g drobiowego mięsa mielonego
    • Gałązka natki pietruszki
    • Czerwona cebula
    • Sól, pieprz do smaku

    Przygotowanie:

    Mięso mieszamy z posiekaną natką i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na patelni. Gotową mieszanką napełniamy papryczki.

    faszerowane papryki 0

    Smacznego!

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza