Latem, kiedy pogoda za oknem zachęca do większej aktywności, chętniej spotykamy się z przyjaciółmi. Nie chcąc spędzać czasu w zamkniętych pomieszczeniach, wybieramy restauracyjne ogródki, parki, plaże lub przygotowujemy spotkania w formie garden party.
To przyjęcia, na których królują lekkie przekąski, podawane w taki sposób, aby można je było zjeść na stojąco. Kilka przepisów na tego rodzaju dania, przygotowali eksperci marki Kühne.
W przygotowaniu prawdziwego garden party najważniejsze jest jedzenie, które ma być lekkie i niewymagające wielu przygotowań. Wykorzystując poniższe przepisy w kilka minut wykonamy smaczne przekąski, które nie będą wymagały korzystania przez gości z talerzy, co pozwoli zaoszczędzić czas podczas sprzątania po przyjęciu.
Tartinki
Idealne mini kanapeczki, które wystarczy chwycić w rękę i zjeść na raz. Można położyć na nich swoje ulubione składniki, decydując się wcześniej na przygotowanie ich w wersji wytrawnej lub słodkiej. Poniżej przepis na tartinki w wariancie słono – pikantnym.
Składniki:
- 1 bagietka
- 1 opakowanie kremowego serka
- Anchois
- Szynka długodojrzewająca
- Papryka peppereoni marki Kühne
- Kiełki buraka lub rzodkiewki
Przygotowanie:
Bagietkę kroimy na kromki. Każdą kromkę smarujemy kremowym serkiem. Następnie na tartinki kładziemy 1 rybkę, plasterek szynki i paprykę pepperoni. Wszystkie kanapeczki posypujemy kiełkami.
Warzywne słupki
Idealna, lekka przekąska na upały. Będzie także odpowiednia dla osób dbających o linię.
Składniki:
- Marchew
- Papryka
- Ogórek
- Dressing Enjoy Kremowa cebulka marki Kühne
Przygotowanie:
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Podajemy w towarzystwie dressingu.
Faszerowane papryki
Jest to propozycja dla miłośników ostrzejszych smaków. Papryki można nafaszerować według własnego upodobania – serem feta, nadzieniem warzywnym lub, według poniższego przepisu, mięsem mielonym.
Składniki:
- Papryka chilli bez oleju marki Kühne
- 200 g drobiowego mięsa mielonego
- Gałązka natki pietruszki
- Czerwona cebula
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Mięso mieszamy z posiekaną natką i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na patelni. Gotową mieszanką napełniamy papryczki.
Smacznego!