Makaron w sosie ziołowym

    -

    Po świątecznym obżarstwie makaron w sosie ziołowym to świetny sposób na obiad.

    Produkty:

    • 500g świeżo ugotowanego makaronu tagliatelle
    • 1 szklanka śmietany
    • 60g masła
    • 2 łyżki drobno posiekanego oregano
    • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
    • 4 łyżki natki pietruszki
    • 2 ząbki czosnku posiekane
    • 1/2 łyżeczka gałki muszkatołowej
    • sól, pieprz
    • świeżo starty parmezan

    Przygotowanie:

    1. Makaron włóż do garnka z dużą ilością wrzącej wody, gotuj 6 minut.
    2. W tym czasie podgrzej na patelni śmietanę z połową masła. Dodaj zioła, czosnek, gałkę muszkatołową, sól, pieprz. Wymieszaj tak, żeby składniki się połączyły.
    3. Odcedź makaron i przełóż do podgrzanej miski.
    4. Wlej sos ziołowy i dobrze wymieszaj.
    5. Na wierzchu rozłóż pozostałe masło, pokrojone w słupki. Posyp parmezanem i od razu podawaj.

    Smacznego!

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza