Zaledwie jeden niepozorny słoik, który zawiera w sobie potężną dawkę wartości odżywczych, nadaje się do wielu różnych dań, a do tego wszystkiego – po prostu świetnie smakuje. Brzmi, jak science-fiction? Nic z tych rzeczy! Właśnie tak w kilku słowach można zdefiniować PEANOOT BUTTER, czyli pastę orzechową, w której składzie znajdziesz tylko i wyłącznie orzechy arachidowe.

Chcesz sprawdzić, co to takiego i jak może na stałe zagościć w Twoim jadłospisie? Zapraszamy do lektury!

100% orzechów i nic więcej

Skoro orzechy “same w sobie” są pyszne, zdrowe i po prostu świetne – to po co ktoś miałby je “na siłę” poprawiać? Z tego samego założenia wyszła marka Good Noot, ponieważ w składzie jej produktów znajdziesz tylko i wyłącznie orzechy. Bez dodatków, konserwantów i wzmacniaczy. Po prostu czysty i naturalny smak.

Niepodrabialny smak, którego nie da się pomylić z żadnym innym

Owszem, Good Noot w swoim maśle orzechowym wykorzystuje wyłącznie orzechy, ale… robi to w autorski i niepowtarzalny sposób. Wytwarza produkty metodą rzemieślniczą, dzięki której smakują, pachną i wyglądają – jedynie w swoim rodzaju.

Możliwości kulinarne, które aż ciężko policzyć

Musimy przyznać, że orzechy to naprawdę “wdzięczne” produkty spożywcze, które oferują naprawdę szerokie zastosowanie. Z powodzeniem sprawdzają się w potrawach słodkich oraz słonych – zarówno jako przekąski, dania, jak i w formie koktajli, napojów oraz smoothie. Więcej o możliwościach kulinarnych przeczytasz w kolejnym akapicie.

Z czym jeść masło orzechowe od Good Noot?

Wiele osób na pytanie “Do czego używać masła orzechowego?”, praktycznie automatycznie odpowiada “Naturalnie, że do kanapek!”. Pełna zgoda – masło na bazie orzechów perfekcyjnie sprawdza się na tostach, chlebie, bułkach, rogalikach, jak i innych rodzajach pieczywa. Jednak na tym lista możliwości jego zastosowania wcale się nie kończy. Powiemy więcej – to dopiero preludium możliwości tego smakołyku!

Musisz zdawać sobie sprawę, że PEANOOT BUTTER może okazać się również doskonałym zwieńczeniem wielu innych dań. Idealnie odnajdzie się w towarzystwie gofrów, naleśników oraz owsianki serwowanej na śniadanie, jak i tortu czy ciasta serwowanego na deser.

Mało? 100-procentowe masło orzechowe od Good Noot posłuży Ci także do tworzenia wytrawnych kompozycji smakowych. Perfekcyjnie odnajdą się w towarzystwie mięs, sosów, ryb, a także dań wegańskich lub wegetariańskich.

Ekologiczne masło orzechowe. O co w tym chodzi?

Prosty skład oparty wyłącznie na wysokiej jakości orzechach, to nie jedyny dowód na to, że Good Noot dba o środowisko naturalne – znacząco ograniczając generowanie odpadków.

Marka intensywnie zachęca wszystkich Orzechomaniaków do zwracania zużytych słoików, aby te ponownie mogły zostać wykorzystane. Osoby, które zdecydują się na takie działanie, otrzymują dodatkowe punkty w Good Lood App, czyli aplikacji mobilnej Good Lood, marki matki Good Noot. Możliwość zwrotu dostępna jest stacjonarnie w loodspotach Good Lood w Krakowie i w Warszawie.

Jak może smakować naprawdę wybitne masło orzechowe?

Nie musisz się tego domyślać. Wystarczy, że wejdziesz się stronę Good Noot, zamówisz słoik masła orzechowego i sprawdzisz to na własnej skórze… znaczy się języku!

P.S. W sklepie producenta znajdziesz nie tylko wyśmienite masła, ale również różnorodne kremy z orzechów laskowych, pistacji, migdałów i nie tylko. Radzimy spróbować każdy z nich.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj