Kluseczki z ryby to wyśmienity pomysł na wigilijny stół.
Produkty:
- 300g gotowanego mięsa ryby słodkowodnej, bez skóry i kości
 - 3 łyżeczki kaszy manny
 - 3 łyżki śmietany
 - 2 jajka
 - sól, biały pieprz
 
Przygotowanie:
- Mięso z ryby zmiksuj i połącz z kaszą manną, żółtkami i śmietaną.
 - Dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem, następnie wymieszaj delikatnie, ale dokładnie z białkami ubitymi na sztywną pianę.
 - Łyżką (moczoną w zimnej wodzie) kładź na wrzątku podłużne kluseczki w kształcie przypominające śliwkę. Ogień zmniejsz i gotuj w niezbyt kipiącej wodzie 5 minut.
 - Odcedź łyżką cedzakową i ułóż na półmisku tak, żeby klopsiki się nie stykały.
 
Smacznego!