Na wigilijny stół – kluseczki z ryby

    -

    Kluseczki z ryby to wyśmienity pomysł na wigilijny stół.

    Produkty:

    • 300g gotowanego mięsa ryby słodkowodnej, bez skóry i kości
    • 3 łyżeczki kaszy manny
    • 3 łyżki śmietany
    • 2 jajka
    • sól, biały pieprz

    Przygotowanie:

    1. Mięso z ryby zmiksuj i połącz z kaszą manną, żółtkami i śmietaną.
    2. Dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem, następnie wymieszaj delikatnie, ale dokładnie z białkami ubitymi na sztywną pianę.
    3. Łyżką (moczoną w zimnej wodzie) kładź na wrzątku podłużne kluseczki w kształcie przypominające śliwkę. Ogień zmniejsz i gotuj w niezbyt kipiącej wodzie 5 minut.
    4. Odcedź łyżką cedzakową i ułóż na półmisku tak, żeby klopsiki się nie stykały.

    Smacznego!

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza