Kulinariaflexitarianizm diet paruzel książki – Najzdrowsza i najłatwiejsza dieta...

flexitarianizm diet paruzel książki – Najzdrowsza i najłatwiejsza dieta na świecie – Flexitarianizm

-

Okrzyknięta jedną z najzdrowszych i najłatwiejszych diet na świecie – flexitarianizm. Nie ma w niej reżimu, a jest mnóstwo smaku i dowolności. To elastyczne podejście do żywienia stawia na pierwszym miejscu warzywa i owoce, a minimalizuje spożycie mięsa. Premiera książki „Flexitarianizm” Kingi Paruzel już 27 listopada.

- flexitarianizm diet paruzel książki – Najzdrowsza i najłatwiejsza dieta na świecie – Flexitarianizm
flexitarianizm diet paruzel książki – Najzdrowsza i najłatwiejsza dieta na świecie – Flexitarianizm 1

Najważniejszą zasadą flexitarianizmu jest minimalizacja spożycia mięsa i wysoka jakość produktów. Trzymanie się tej diety udaje się każdemu, bo staje się ona stylem życia. Korzystnie wpływa na nasz wygląd i samopoczucie, a dodatkowo sprawia, że dbamy o naszą planetę. Dzięki flexitariznizmowi zapobiegamy chorobom sercowo-naczyniowym i otyłości, troszczymy się o środowisko, wspieramy lokalną gospodarkę i gospodarstwa ekologiczne, szukamy inspiracji do odkrywania nowych smaków. Dieta ta przygotowuje też do łatwiejszego przejścia na wegetarianizm.

Książka Kingi Paruzel zawiera ponad 126 przepisów diety flexitariańskiej, podzielonych tak, aby przez kolejne 21 dni w codziennym menu znalazły się różnorodne śniadania, pyszne obiady, kuszące fit słodkości, wyjątkowe kolacje czy nietuzinkowe napoje. Po tym czasie wykształca się nowy, zdrowy sposób odżywiania. Ponadto do każdego przepisu została dodana wartość kaloryczna. Z poradnika można również dowiedzieć się,  jak przechowywać produkty spożywcze i jakich tłuszczów używać.

Flexitarianin nie jest wegetarianinem, który pozwala sobie na kilka odstępstw, jest przede wszystkim odpowiedzialnym konsumentem, który wybiera produkty wysokiej jakości, nawet płacąc nieco więcej, i przede wszystkim stawiając na rośliny w kuchni. W przeciwieństwie do innych wzorców żywieniowych flexitarianizm nie jest dietą o ostrym reżimie, pozwala na różnorodność żywieniową. Jest to też dieta odchudzająca!

fragment książki

Kinga Paruzel – finalistka I polskiej edycji znanego na całym świecie kulinarnego show MasterChef. Pasjonatka fotografii kulinarnej, twórczyni cieszących się ogromnym sukcesem e-booków. Ceniona przez zawodowców i tych, którzy na co dzień korzystają z jej przepisów. Chcąc rozwijać się w dziedzinie kulinariów ukończyła studia w Akademii Sztuk Pięknych w Łodzi na kierunku: Food Design (projektowanie kulinariów). Kinga prowadziła swój program w stacji Kuchnia+ Z.U.P.A. Jest również jedną z prowadzących projekt „Kuchnia Lidla” oraz autorką popularnego bloga kulinarnego: www.kingaparuzel.pl.

Najnowsze artykuły

Mega nawilżenie z efektem „wow”! Poznaj nową serię do pielęgnacji twarzy marki FaceBoom

Czysta przyjemność, lekkość formuł i efekt glow już po pierwszym użyciu – tak właśnie działa FaceBoom 2.0, nowa linia...

Jesienna regeneracja ciała i włosów z Pharma Care

Jesień to czas, gdy ciało i włosy potrzebują intensywnej pielęgnacji. Niska temperatura, suche powietrze w pomieszczeniach i zmiana rytmu dnia sprawiają, że skóra domaga się...

Botoks czy kwas hialuronowy – który zabieg wybrać na pierwsze zmarszczki?

Pierwsze zmarszczki pojawiają się zwykle niepostrzeżenie – delikatne linie wokół oczu, czoła czy ust stają się widoczne, gdy skóra...

Jak ekologicznie wyczyścić nagrobki przed dniem Wszystkich Świętych

Prace porządkowe na cmentarzu to oznaka troski i pamięci. Trzeba jednak mieć na względzie to, że wybór środków i...

Musisz przeczytać

Jak łączyć różne składniki aktywne w pielęgnacji twarzy?

Świadoma pielęgnacja to nie tylko wybór dobrych kosmetyków, ale także umiejętne łączenie składników aktywnych. To właśnie one odpowiadają za...

Od kawy po owsiankę: Inka stawia na napoje roślinne w ogólnopolskiej kampanii

Moja Inka tutaj? Tak! Dzięki nowej kampanii napojów roślinnych każdy może odkryć, że Inka to coś więcej niż kawa...

Może Ci się spodobaćZOBACZ
Wybrane dla Ciebie