Pomidory nadziewane kaszą kuskus

    -

    Latem lubimy jeść kolorowo i szybko. Coraz szerszy wachlarz świeżych warzyw zachęca, by wykorzystać je w codziennej kuchni. Nasza propozycja na dziś to pomidory nadziewane kaszą kuskus – smaczne, elegancko wyglądające i możliwe do przygotowania w ułamku sekundy!

    Składniki

    • 1/2 szklanki kaszy kuskus
    • 4 duże pomidory
    • 1 papryka
    • 100g szynki konserwowej
    • cebulka ze szczypiorkiem
    • majonez
    • ząbek czosnku
    • sól, pieprz, natka pietruszki

    Przygotowanie

    1. Kaszę kuskus ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu (lub zgodnie z upodobaniami).
    2. Paprykę umyj i oczyść, pokrój w kostkę.
    3. Szynkę konserwową, czosnek i cebulkę również pokrój w drobną kostkę.
    4. W pomidorach odetnij „czapeczki”, środek wydrąż i oprósz wnętrze pomidorów solą.
    5. Kaszę wymieszaj z szynką, papryką, cebulką, czosnkiem i kilkoma łyżkami majonezu. Dopraw solą i pieprzem.
    6. Tak przygotowaną sałatką napełnij pomidory.
    7. Danie podawaj z tostami i świeżą sałatą, posypane natką pietruszki i siekanymi orzechami.

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza