Herbatniki jak u babci, łatwe do zrobienia i super smakują do kawy czy herbatki.

Produkty

  • 13 dag cukru
  • 25 dag mąki pszennej
  • 15 dag masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • garść rodzynek
  • aromat rumowy

Przygotowanie:

  1. Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon wymieszaj z cukrem i posiekanym masłem.
  2. Dodaj jajko i suche rodzynki, następnie wszystko zagnieć.
  3. Po zagnieceniu odrywaj małe kawałki ciasta, formuj je w kuleczki lub wałeczki, a potem je spłaszcz.
  4. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut. Ciasteczka powinny mieć kolor jasnozłoty i po naciśnięciu w środku palcem powinny się lekko uginać.

Smacznego!