Herbatniki jak u babci, łatwe do zrobienia i super smakują do kawy czy herbatki.
Produkty
- 13 dag cukru
- 25 dag mąki pszennej
- 15 dag masła
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- garść rodzynek
- aromat rumowy
Przygotowanie:
- Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon wymieszaj z cukrem i posiekanym masłem.
- Dodaj jajko i suche rodzynki, następnie wszystko zagnieć.
- Po zagnieceniu odrywaj małe kawałki ciasta, formuj je w kuleczki lub wałeczki, a potem je spłaszcz.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut. Ciasteczka powinny mieć kolor jasnozłoty i po naciśnięciu w środku palcem powinny się lekko uginać.
Smacznego!