Pumpernikiel Haverland – w naszych domach od 1570 roku

Ciemne pieczywo to źródło błonnika i witamin, a także nieoceniona pomoc w utrzymaniu stałej wagi. Choć na rynku dostępnych jest wiele rodzajów ciemnego chleba, tylko jeden z nich – Pumpernikiel Haverland – wypiekany jest na bazie receptury z 1570 roku.

Chleb Haverland to ciemny chleb pełnoziarnisty, pieczony według tradycyjnej receptury rodem z Westfalii. To właśnie tam w XVI wieku wymyślono przepis na pumpernikiel, czyli razowe pieczywo żytnie, które w naturalny sposób najdłużej zachowuje świeżość. Proces wypieku chleba Haverland przebiega w niskiej temperaturze i trwa aż 24 godziny! Dzięki temu, bez użycia konserwantów, chleb dłużej pozostaje świeży i aromatyczny. Dużą rolę w utrzymaniu świeżości pieczywa Haverland odgrywa również hermetyczne opakowanie.

Chleb Pumpernikiel Haverland to naturalne źródło błonnika, witamin i minerałów, niezbędnych w codziennej, dobrze zbilansowanej diecie. Ciemny chleb to sprawdzony sposób na zdrowe śniadanie, ale także na koktajlową przekąskę. Kanapeczki z chleba Haverland świetnie sprawdzą się na przyjęciu.

Pieczywo dostępne jest w dwóch gramaturach: 250 g oraz puszka 500 g.

Cena 250 g – 5,50 PLN

Cena 500 g – 11,00 PLN