Przepis na roladki z kurczaka, faszerowane pieczarkami i posypane serem – pomysł na pyszny obiad.
Produkty
- 3 piersi z kurczaka
- 300 g szpinaku
- 1cebula
- 2 ząbki czosnku
- 250 g pieczarek
- ser, może być mozarella w kuleczkach 5-6 sztuk
- papryka 1 żółta, 1 czerwona
Przygotowanie
- Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie kotlety. Rozbijamy.
- Kotlety kładziemy na folii posmarowanej oliwą.
- Przygotowujemy farsz. Możemy użyć:
- pieczarki i cebule uduszone razem,
- paprykę różnych kolorów pokrojone w kostkę i uduszone z cebulą,
- szpinak uduszony z czosnkiem (można również dodać mozarellę)
- Nakładamy farsz i trochę posypujemy serem. Jeżeli dodaliście do szpinaku mozarellę to już nie dodawajcie startego sera.
- Zawijamy bardzo delikatnie folię tworząc roladki z mięsa.
- Wszystko wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy 45 minut.
- 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy górę i posypujemy odrobiną sera.
- Można podawać z ziemniakami, frytkami i surówką.
Smacznego!
Autor: magdalena