Sałatka z kolorową fasolą, bobem i brązowym ryżem w sosie pomidorowym

    -

    Kolorowa sałatka z sosem pomidorowym, który brązowemu ryżowi i fasoli nadaje niezwykły smak.

    Produkty:

    • 250g ryżu brązowego
    • 190g mrożonego bobu
    • 250g fasoli czerwonej z puszki, odsączonej i wypłukanej
    • 400g czarnej fasoli-kidney (odsączonej i wypłukanej) z puszki
    • 1 czerwona papryka pokrojona na kawałki
    • 1 pęczek posiekanej dymi
    • 1,5 łyżki oliwy
    • 200 soku pomidorowego
    • 1 łyżka octu
    • 2,5 łyżeczki musztardy
    • 1,5 ząbka zmiażdżonego czosnku
    • 3 łyżki świeżo posikanej kolendry
    • czarny pieprz

    Przygotowanie:

    1. Ryż ugotuj. W tym samym czasie ugotuj bób, aż zmięknie. Po ugotowaniu bób spłucz zimną wodą i odcedź. Ryż po ugotowaniu spłucz zimną wodą, odcedź i przełóż do salaterki.
    2. Przygotuj sos: w miseczce połącz sok pomidorowy, oliwę, ocet, musztardę, czosnek, kolendrę, czarny pieprz – wymieszaj wszystkie składniki.
    3. Ryż polej sosem i dokładnie wymieszaj. Dodaj bób, czerwoną i czarną fasolę, paprykę oraz dymkę. Wszystko wymieszaj. Przykryj i schowaj do lodówki. Podaj gościom schłodzoną.

    Smacznego!

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza