
Amerykańskie pancakes nieco różnią się od naszych naleśników, jednak równie dobrze sprawdzają się w roli pysznego śniadania. Przygotuj razem z nami szczypiorkowe pancakes z kiełkami i kremowym serkiem!
Składniki:
- 250ml maślanki
- 2 jajka L
- 1,5 szklanki mąki
- 3 łyżki roztopionego masła
- 2 łyżki serka Cremetta marki LACTIMA
- szczypiorek
- pomidorki koktajlowe
- kiełki
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Do miski wbij jajka, wlej masło, maślankę dodaj serek Cremetta i dokładnie wymieszaj składniki.
- Następnie wsyp sól, pieprz, mąkę i posiekany szczypiorek – całość delikatnie pomieszaj.
- Na suchej, rozgrzanej patelni nakładaj porcje placuszków.
- Smaż z dwóch stron na złoty kolor.
- Pancakes podawaj posmarowane serkiem Cremetta z kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!