Strona głównaKulinariaSznycle z indyka w panierce - smażone

Sznycle z indyka w panierce – smażone

Sznycel z indyka to smaczny obiad dla całej rodzinki. Zobacz jak szybko przygotować sznycle.

Produkty:

  • 4 duże sznycle z piersi indyka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Sznycle umyj, osusz, lekko rozbij, następnie oprósz solą i pieprzem.
  2. Sznycle obtocz w mące, potem w rozbełtanych jajkach, następnie w bułce tartej.
  3. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso po 2 minuty z każdej strony. Potem zmniejsz ogień i dosmaż kotlety z każdej strony.
  4. Na drugiej patelni rozgrzej masło, przełóż na nią sznycle i podsmaż.
  5. Podawaj z frytkami i surówką.

Smacznego!

Popularne posty

Social Media

8,530FaniLubię
1,858ObserwującyObserwuj