Sznycle z indyka w panierce – smażone

    -

    Sznycle z indyka to smaczny obiad dla całej rodzinki. Zobacz jak szybko przygotować sznycle.

    Produkty:

    • 4 duże sznycle z piersi indyka
    • 2 łyżki mąki
    • 2 jajka
    • 5 łyżek bułki tartej
    • 5 łyżek oleju
    • 3 łyżki masła
    • sól, pieprz

    Przygotowanie:

    1. Sznycle umyj, osusz, lekko rozbij, następnie oprósz solą i pieprzem.
    2. Sznycle obtocz w mące, potem w rozbełtanych jajkach, następnie w bułce tartej.
    3. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso po 2 minuty z każdej strony. Potem zmniejsz ogień i dosmaż kotlety z każdej strony.
    4. Na drugiej patelni rozgrzej masło, przełóż na nią sznycle i podsmaż.
    5. Podawaj z frytkami i surówką.

    Smacznego!

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza