Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Grodzisku Mazowieckim to miejsce, które łączy najwyższą jakość, przywiązanie do tradycji oraz zamiłowanie do polskich surowców. Dzięki 80 letniemu doświadczeniu w branży mleczarskiej wytwarzamy produkty o prostym składzie i niepowtarzalnym smaku wykorzystując najlepsze mleko wyłącznie od polskich dostawców.
Źródłem naszego sukcesu są pełni zaangażowania pracownicy oraz rolnicy, którzy w trosce o zapewnienie jak najlepszych warunków dobrostanu zwierząt prowadzą nowoczesne hodowle stale wdrażając innowacyjne technologie. Nie poprawiamy natury. Stawiamy na czytelną etykietę i krótki skład, dzięki czemu cieszymy się najwyższej jakości produktami na stołach naszych klientów.
Twaróg grodziski jest cennym składnikiem diety ze względu na właściwości odżywcze. Powstaje z mleka poddanego procesowi pasteryzacji. Nasz twaróg wyróżnia się kremową konsystencją i wyjątkowym smakiem, a także nowoczesnym opakowaniem w kształcie kostki. Jest stworzony do podania na słodko i na słono. Twaróg Grodziski stanowi idealną bazę past kanapkowych, farszu do naleśników, pierogów czy rzecz jasna serników. Wytwarzamy go w wersji tłustej oraz półtłustej.
Maślanka grodziska to kwintesencja aksamitnej konsystencji i delikatnej słodyczy. Daje orzeźwienie w upalne dni jako napój bądź baza do różnych koktajli. Wykorzystywana jest również do zup ,pieczywa czy deserów. Powstaje w naturalnych procesach fermentacji szczepów żywych kultur bakterii mlekowych. Jak nazwa wskazuje tradycyjnie wytwarzana jest podczas produkcji masła.
Kefir grodziski to napój o bardziej wyrazistym smaku i szeregu wartości prozdrowotnych. W kwestii zawartości kultur pożytecznych bakterii nie ma sobie równych, a dzięki najwyższej jakości mleku stanowi produkt doskonały Nie wiele osób wie o tym, że nasz kefir charakteryzuje się procesem ukwaszania zachodzącym już w opakowaniach końcowych.
Jakość to podstawa!