Wystarczy 15 minut w kuchni, żeby zjeść zdrowy i zbilansowany posiłek wegański.
„W książce Wege w kwadrans udowadniam, że dania wegańskie mogą być łatwe i szybkie w przygotowaniu. Znalazło się tutaj 125 zdrowych przepisów na potrawy, które można wykonać w kwadrans lub maksymalnie w pół godziny, gdy wliczyć w to czas gotowania ryżu, kaszy czy soczewicy. Na własnej rodzinie przetestowałam, że każdy jest w stanie te dania przygotować. Co najważniejsze, przepisy są opracowane tak, że nie trzeba do nich używać rzadkich, trudno dostępnych składników ani skomplikowanego sprzętu. Warzywa, owoce, kasza, ryż, trochę przypraw, zdrowy olej, do tego blender – i jesteśmy najedzeni!
Wege w kwadrans to książka dla każdego, komu się wydaje, że kuchnia wegetariańska i wegańska jest skomplikowana, trudna i czasochłonna. To też książka dla wszystkich, którzy chcieliby gotować roślinnie, a nie wiedzą, od czego zacząć.
Na polskim rynku nie było dotychczas książki o diecie wegańskiej, która tłumaczyłaby, jak szybko, zdrowo i dobrze zjeść. Mam nadzieję, że każdego dnia znajdziecie kwadrans na zdrowe gotowanie”.
– Kasia Gubała
Z książki dowiesz się jak przygotować zdrowe i szybkie roślinne posiłki, a także:
- Czy nać z rzodkiewki jest jadalna?
- Jaki cukier jest najzdrowszy?
- Czym zastąpić nabiał?
- Jak uniknąć niedoborów i bilansować wegańską dietę?
- Czy kuchnia wege w kwadrans jest możliwa?
Rekomendacje:
Jedzenie wegańskie ma milion możliwości – i każda z nich jest pyszna! Włączam do mojej kuchni świetny przepis na smalec z fasoli i śliwek, który znalazłam w tej książce. I lecę piec brownie z czarnej fasoli i batatów, smacznego!
– Beata Pawlikowska, podróżniczka, autorka książek
Uwielbiam zdrowe i smaczne, kilku składnikowe posiłki, które przygotowuje się szybko i łatwo. Z książką mojej roślinnej mistrzyni – Kasi Gubały, można się tego nauczyć z łatwością! Dlatego polecam tę książkę z całego serca!
– Alicja Janosz, piosenkarka, zwyciężczyni pierwszej edycji programu „Idol”
Książka „Wege w kwadrans” to doskonałe zestawienie podstawowych, najprostszych, szybkich, zdrowych i oczywiście smacznych przepisów które wykona nawet największy antytalent kulinarny. Przepisy uczą fantazji w kuchni i doboru takich składników i przypraw, jakie akurat mamy pod ręka i na które mamy ochotę. Takiej książki brakowało i dzięki Kasi już jest. Polecam!
– Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk kliniczny