Na śniadanie zazwyczaj jemy kanapki, są szybkie w przygotowaniu i smaczne. Czas jednak zerwać z tym przyzwyczajeniem i przyrządzić coś innego, a jednocześnie równie smacznego i szybkiego. My zdradzamy Wam przepis na lekkostrawną sałatkę.

Wiosenna sałatka z makaronem

Składniki

  • Międzybrodzki Makaron typu ryż – 250 g
  • majonez – 250 g
  • pomidor – 3 szt.
  • ogórek zielony – 1 szt.
  • rzodkiewka – 1 pęczek
  • szczypiorek – 1 pęczek
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie

  1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w zimnej wodzie.
  2. Ogórki i rzodkiewki trzemy na tarce w grube oczka. Pomidory kroimy w kostkę, a szczypior siekamy.
  3. Wszystkie składniki wkładamy do miseczki. Następnie mieszamy wszystko z majonezem. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu do smaku.

Smacznego!

Przepis polecają: Międzybrodzkie Makarony