Na śniadanie zazwyczaj jemy kanapki, są szybkie w przygotowaniu i smaczne. Czas jednak zerwać z tym przyzwyczajeniem i przyrządzić coś innego, a jednocześnie równie smacznego i szybkiego. My zdradzamy Wam przepis na lekkostrawną sałatkę.
Wiosenna sałatka z makaronem
Składniki
- Międzybrodzki Makaron typu ryż – 250 g
- majonez – 250 g
- pomidor – 3 szt.
- ogórek zielony – 1 szt.
- rzodkiewka – 1 pęczek
- szczypiorek – 1 pęczek
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
- Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w zimnej wodzie.
- Ogórki i rzodkiewki trzemy na tarce w grube oczka. Pomidory kroimy w kostkę, a szczypior siekamy.
- Wszystkie składniki wkładamy do miseczki. Następnie mieszamy wszystko z majonezem. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu do smaku.
Smacznego!
Przepis polecają: Międzybrodzkie Makarony