Ześwi(d)rowane walentynki!

    -

    Zmysłowa czerwień, delikatna słodycz, orzeźwiająca świeżość, to pomysł na ożywienie walentynkowego… talerza! Obok kartki, kwiatów i życzeń, to właśnie jedzenie jest najlepszym sposobem na okazywanie uczuć.

    W wielu rożnych produktach znajdują się afrodyzjaki, występują one między innymi w czekoladzie, truskawkach, kawiorze, chilli i imbirze. Przygotowując zatem danie dla kochanej osoby, warto użyć składników, które posiadają magiczną moc i dzięki nim sprawić, że nasza walentynka zapamięta ten dzień na długo.

    Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną

    Składniki

    • Międzybrodzki Makaron świderki – 250 g
    • truskawki świeże lub mrożone – 1 kg
    • śmietanka słodka 36% – ½ litra
    • cukier do smaku
    • świeża mięta

    Przygotowanie

    W pierwszej kolejności gotujemy makaron, a truskawki miksujemy. W międzyczasie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem. Ugotowany makaron polewamy musem truskawkowym, a na wierzch kładziemy bitą śmietanę. Całość dekorujemy listkami świeżej mięty. Potrawę możemy podawać na ciepło lub na zimno.

    Smacznego!

    Przepis został przygotowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Roberta Muzyczkę.

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Poprzedni artykuł
    Następny artykuł

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza