Ziemniaki z ziołami to łatwy i szybki sposób na ziemniaki inaczej.
Produkty:
- 6-8 ziemniaków równej wielkości
- 70g mąki
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka szczypiorku
- 3 łyżki masła
- 3 małe ząbki czosnku
- 1 liść laurowy
Przygotowanie:
- Ziemniaki umyj, obierz i pozostaw w całości.
- Mąkę wymieszaj z solą, pieprzem i ziołami. W tej mieszance obtocz ziemniaki i przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
- Gdzieniegdzie ułóż kawałeczki masła. Dodaj czosnek i listek laurowy, przykryj folią aluminiową i piecz około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, ziemniaki muszą być miękkie.
Smacznego!