Ziemniaki z ziołami to łatwy i szybki sposób na ziemniaki inaczej.

Produkty:

  • 6-8 ziemniaków równej wielkości
  • 70g mąki
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka szczypiorku
  • 3 łyżki masła
  • 3 małe ząbki czosnku
  • 1 liść laurowy

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki umyj, obierz i pozostaw w całości.
  2. Mąkę wymieszaj z solą, pieprzem i ziołami. W tej mieszance obtocz ziemniaki i przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
  3. Gdzieniegdzie ułóż kawałeczki masła. Dodaj czosnek i listek laurowy, przykryj folią aluminiową i piecz około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, ziemniaki muszą być miękkie.

Smacznego!