Zupa serowa z warzywami – przepis

    -

    Nie masz pomysłu na obiad? Mamy dla Ciebie podpowiedź – zupa serowa z warzywami.

    Zupa serowa z warzywami

    Produkty:

    • 2 cebule
    • 2 pory
    • 4 marchwie
    • 25 dag sera
    • łyżka margaryny
    • 2 łyżki mąki
    • 1 l bulionu
    • śmietanka do zupy
    • 1 pęczek zielonej pietruszki
    • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

    Przygotowanie:

    1. Cebulę umyj, pokrój, w kostkę.
    2. Porę umyj, pokrój w plasterki.
    3. Marchew umyj, obierz, zetrzyj na tarce.
    4. Ser zetrzyj na tarce i odstaw.
    5. W naczyniu podgrzej margarynę i podduś na niej cebulę, następnie dodaj trochę mąki, chwilę duś mąkę z cebulą – cały czas mieszaj.
    6. Do cebuli z mąką dodaj bulion, marchew, pory i gotuj 6 minut.
    7. Pod koniec gotowania dodaj starty ser i śmietankę do zupy.
    8. Zupę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Przed podaniem oprósz zupę natką pietruszki.

    Smacznego!

    Źródło – „Gotujmy inaczej” Eva Monspart, Magda Salomon

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Poprzedni artykuł
    Następny artykuł

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza