poniedziałek, 3 sierpnia, 2020
Już średniowieczni Persowie znali zalety bogatego w witaminy szpinaku. Poprawia ukrwienie skóry, kondycję włosów, reguluje poziom cholesterolu, rozszerza naczynia krwionośne – to tylko niektóre zalety tego zielonego warzywa, które idealnie komponuje się z Międzybrodzkim Makaronem nitki. Składniki: Międzybrodzki Makaron nitki 250g szpinak...
Przepis lekki, szybki, a przy tym odświeżający – smażone klopsiki z cytryną i majerankiem to pomysł na szybki, smaczny obiad. Składniki na 24 klopsiki: 480 g mielonej cielęciny 4 g suszonego, mielonego majeranku 50 ml soku z cytryn Limmi 20 g tartego sera typu...
Polska tradycja wigilijna to menu złożone z 12 potraw. Pośród nich ważne miejsce zajmuje karp, bez którego nie wyobrażamy sobie już świątecznych przygotowań. Tradycyjnych sposobów na przyrządzenie tej słodkowodnej ryby jest wiele, ale warto sięgnąć także po niestandardowe kulinarne...
Sałatka owocowa z sosem z malin - smaczna, zdrowa i tak pachnąca latem. Produkty: 600 g dowolnych owoców (gruszek, bananów, kiwi, winogron, brzoskwiń, moreli, pomarańczy, grejpfrutów) sok z połowy cytryny 50 g cukru pudru lub 3 łyżki miodu 2 łyżki brandy lub dowolnego likieru...
Kurczakowe różyczki z pomidorami to nieco inne podejście do klasycznych roladek z kurczaka. Aromatyczne, soczyste i efektowne, na pewno zaskoczą Twoich gości! Składniki 0,5kg piersi kurczaka 2 średniej wielkości pomidory 2 słoiczek zielonego pesto (gotowego lub własnej roboty – ciekawą alternatywą jest pesto...
Tematyka zdrowego odżywiania się jest aktualnie „na topie”. Warto podążać za nowymi wskazówkami, dotyczącymi tej dziedziny. Pozwoli to Nam cieszyć się długim i zdrowym życiem. Poza tym sposób Naszego odżywiania się wpływa w znacznym stopniu na Nasze samopoczucie oraz...
Whisky to trunek powstający w toku destylacji zacieru zbożowego, który potem przez określony czas (zazwyczaj kilku lat) dojrzewa w beczkach. Unikalny smak whisky sprawia, że doskonale nadaje się ona do przyrządzania drinków - zdecydowanie najlepszym do tego gatunkiem jest...
Pstrąg to prawdziwy rarytas. Jego delikatne, białe i chude mięso smakuje naprawdę wszystkim. Najwięksi amatorzy na smażonego pstrąga jeżdżą w góry, jednak nie tylko w Tatrach można zjeść naprawdę dobrą, świeżą rybę. Dlaczego warto jadać pstrąga nie tylko na...
Jabłka zawierają większość witamin w tym witaminę C, dużą ilość błonnika, kwercetynę i pektynę. Jabłka spożywane na surowo mają niską wartość w indeksie glikemicznym, mogą je więc spożywać osoby chorujące na cukrzycę. Przy zbiorach jabłek na zimę odkłada się tylko...
Przemyślany obiad domaga się warzyw do drugiego dania – możesz sięgnąć po surówkę lub gotowane warzywa. Jednak jak zrobić surówkę idealną? Prezentujemy zbiór porad, dzięki którym z każdego warzywa zrobisz surówkę, która zachwyci domowników! Chcesz, wiedzieć, jak zrobić surówkę, która...

MEDIA SPOŁECZNOŚCIOWE

8,673FaniLubię
543ObserwującyObserwuj