Sezon na grilla zaczął się w najlepsze. Kotlety mielone z wołowiny i marchewki będą na pewno smakowały na świeżym powietrzu.

Produkty:

  • 500 g chudej mielonej wołowiny
  • 3 marchewki – grubo starte
  • 100 g posiekanych pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 70 g bułki tartej
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku – zmiażdżonego
  • 2 łyżki mielonej kolendry
  • 1 malutka łyżeczka chilli
  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki umieść w dużej misce i dobrze wymieszaj.
  2. Ręcznie uformuj płaskie kotlety.
  3. Grill rozgrzej do średniej temperatury.
  4. Kotlety piecz na grillu około 15 minut, co jakiś czas przekładając na drugą stronę.

Smacznego!