Sezon na grilla zaczął się w najlepsze. Kotlety mielone z wołowiny i marchewki będą na pewno smakowały na świeżym powietrzu.
Produkty:
- 500 g chudej mielonej wołowiny
- 3 marchewki – grubo starte
- 100 g posiekanych pieczarek
- 1 duża cebula
- 70 g bułki tartej
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 jajko
- 1 ząbek czosnku – zmiażdżonego
- 2 łyżki mielonej kolendry
- 1 malutka łyżeczka chilli
- pieprz
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki umieść w dużej misce i dobrze wymieszaj.
- Ręcznie uformuj płaskie kotlety.
- Grill rozgrzej do średniej temperatury.
- Kotlety piecz na grillu około 15 minut, co jakiś czas przekładając na drugą stronę.
Smacznego!