Obiad
Pomysł na obiad – kurczak i ryż z warzywami oraz kotlety z jajek ugotowanych na twardo
Masz już dość nudnych obiadów albo brak Ci pomysłu? Przygotuj ryż curry z warzywami i piersią kurczaka. A jak nie kurczak to może kotlety z jajek?Dzisiaj prezentujemy 2 pomysły na obiad.
Kurczak i ryż z warzywami
Produkty:1 duża pierś z...
Sznycle wieprzowe – 2 przepisy
Sznycel to jeden z najbardziej popularnych kotletów na świecie. Można go robić z każdego rodzaju mięsa. Sznycel można podawać jako danie główne na obiad.
Sznycle wieprzowe smażone w panierce
Produkty4 sznycle wieprzowe wycięte z szynki
2 łyżki mąki
2 jajka
...
Barszcz na święta
W Polsce barszcz będący bardzo rzadką i klarowną lub gęstą zupą kojarzy się przede wszystkim ze świętami zarówno Bożego Narodzenia jak i Wielkanocnymi.
Barszcze Bożonarodzeniowe to często czyste wywary podawane z dodatkami takimi jak uszka, krokiety lub lekkie paszteciki z...
Roladki z kurczaka- pomysł na pyszny obiad
Przepis na roladki z kurczaka, faszerowane pieczarkami i posypane serem - pomysł na pyszny obiad.
Produkty
3 piersi z kurczaka
300 g szpinaku
1cebula
2 ząbki czosnku
250 g pieczarek
ser, może być mozarella w kuleczkach 5-6 sztuk
papryka 1 żółta, 1 czerwona
Przygotowanie
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy...
Kuchnia kanadyjska – kulinarna podróż do Kanady
Eskimosi i Indianie, pierwotni mieszkańcy Ameryki Północnej, mieli swe ciekawe i różnorodne sposoby na oryginalną a jednocześnie bardzo prostą kuchnię. Z ich doświadczenia narodziła się kanadyjska dieta naturalna.
Dieta Eskimosów i Indian była przede wszystkim dietą bardzo prostą. Klimat Kanady,...
Obiad od A do Z – kotlet schabowy w panierce z ziemniakami i mizerią
Klasyczny polski obiad – kotlet schabowy bez kości w panierce, podawany z ziemniakami (już niedługo młodymi) i mizerią z ogórków. Poznajcie nasz przepis na pyszny kotlet schabowy.
Kotlet Schabowy bez kości w panierce na masełku
Składniki700g schabu bez kości
3...
Obiad od A do Z – kurczak z frytkami i surówką
Propozycja na szybki obiad – udka kurczaka smażone w panierce, podawane z frytkami i surówką z marchwi i jabłek. Danie wysokokaloryczne, ale i tak kurczak w tej wersji będzie znacznie zdrowszy niż z klasycznego fast-foodu.
Udka kurczaka smażone w panierce
Składniki...
Obiad od A do Z – żeberka i ziemniaczane puree z kapustą zasmażaną
Pomysł na pyszny (choć kaloryczny) obiad – żeberka z kminkiem, podawane z puree ziemniaczanym i zasmażaną kiszoną kapustą. Niebo na talerzu!
Żeberka z kminkiem
Składniki800g żeberek
3 cebule
3 roztarte ząbki czosnku
olej lub oliwa do smażenia
mąka
1 liść...
Ryby – danie główne
Ryby są doskonałym daniem. Można je smażyć „gołe”, panierować jak kotlety (mąka, jajko, bułka tarta). Warunkiem uzyskania zdrowego i smacznego dania jest to, żeby ryba była świeża i od razu podana po przyrządzeniu. Nie powinno się podawać ryb odgrzewanych....
Pomysł na obiad – rolada z pieczarkami i kukurydzą
Nie masz pomysłu na obiad na weekend? Przygotuj pyszną roladę z pieczarkami i kukurydzą.
Produkty:60 g masła, dodatkowo 1 łyżka masła do posmarowania formy
150 g posiekanych pieczarek
60 g mąki pszennej
150 ml bulionu warzywnego
120 g słodkiej...