Śledź świeży smażony

    -

    Smażona ryba to sposób na szybki i zdrowy obiad. Polecamy smażone śledzie! Szybko, łatwo i smacznie.

    Składniki

    • 4 świeże wypatroszone śledzie bez głów
    • 2 łyżki mąki
    • 4 łyżki oleju lub oliwy do smażenia
    • sól, pieprz
    • plasterki cytryny do dekoracji

    Przygotowanie

    Śledzie umyć, odsączyć na kuchennym papierze, a następnie oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej lub oliwę i smażyć na dość dużym ogniu po 3 minuty z każdej strony, a następnie zmniejszyć ogień i dosmażać 7-8 minut. Śledzie podawać na przykład z frytkami.

    Smacznego!

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Poprzedni artykuł
    Następny artykuł

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza