Tradycyjny kompot z suszu i domowe ciasto makowe z bakaliami- tego nie może zabraknąć na świątecznym stole!
Magiczny napój z aromatycznych, suszonych owoców i pyszna strucla z makiem są kwintesencją świąt Bożego Narodzenia. Sprawdź, z jakich najlepszych składników je przyrządzać i zobacz przepisy na najsmaczniejsze, zdrowe, bo bakaliowe – świąteczne specjały HELIO.
Jakie suszone owoce wybrać do wigilijnego suszu?
Pyszne, mięsiste, pozbawione pestek suszone owoce, takie jak: śliwki, gruszki, jabłka, morele i daktyle – znajdziemy je wszystkie w aromatycznej, najwyższej jakości MIESZANCE KOMPOTOWEJ skomponowanej przez HELIO – znanego producenta bakalii o 25- letniej tradycji. Wyjątkowy smak, ale także walory odżywcze suszonych owoców HELIO sprawią, że przyrządzany na ich bazie aromatyczny kompot będzie idealnym dopełnieniem świątecznego stołu. Dodatkowo, dzięki zawartości cennych suszonych śliwek, ten tradycyjny, zdrowy napój ureguluje pracę przewodu pokarmowego, poprawi pracę jelit, przez co przyspieszy trawienie ciężkostrawnych – m.in. wigilijnych potraw.
Jaką masę wybrać, by ciasto było pyszne, zdrowe, a jednocześnie zapewniało potrawom tradycyjny smak?
Przede wszystkim musi zawierać najlepszego gatunku mak oraz dobrze zbilansowane proporcje bakalii, rodzynek i skórki pomarańczowej. Masa makowa powinna być też odpowiednio słodka, aromatyczna i charakteryzować się optymalnym stopniem wilgotności oraz gęstości. Warto więc sięgnąć po MASĘ MAKOWĄ HELIO Z BAKALIAMI, tworzoną zgodnie z tradycyjną recepturą, która nie zawiera konserwantów oraz glutenu. Ponadto, nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku- jest od razu gotowym nadzieniem do ciasta i to już z dodatkiem bakalii!
Zobacz, jak w szybki i prosty sposób przygotujesz z HELIO aromatyczny kompot z suszonych owoców oraz świąteczny specjał HELIO- tradycyjną struclę z masą makową: