Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

    -

    W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

    Składniki:

    • Cztery świeże pomidory
    • Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
    • Zielona papryka
    • Żółta papryka
    • Cebula
    • Ząbek czosnku
    • Szklanka soku pomidorowego
    • Oliwa z oliwek
    • Sól pieprz do smaku

    Wykonanie

    1. Z pomidorów i papryki usuń nasiona.
    2. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku.
    3. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny.
    4. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

    Udostępnij ten artykuł

    Ostatnie posty

    Ostatnie komentarze

    Nina NA Endometrioza