Kulinaria

    Sposoby na tanie gotowanie

    „Oszczędzają bogaci i nam się opłaci” - wszyscy znamy to powiedzenie, ale czy na co dzień zwracasz uwagę na to ile możesz zaoszczędzić? Jesteś gospodynią domową i chcesz być bardziej gospodarna i zaoszczędzić kilka złotych? Jeśli tak, to dobrze...

    Triki i porady, dzięki którym zostaniesz mistrzem grillowania

    Mawia się, że grillowanie to obok piłki nożnej jeden z naszych sportów narodowych. W sztuce smażenia mięs, jesteśmy jednak o niebo lepsi, niemal tak dobrzy jak sami mistrzowie z Ameryki. Aby jeszcze bardziej zgłębić tajemnice grillowania zapoznaj się z...

    Dania z drobiu – kurczak w miodzie i indyk w cieście francuskim

    Propozycji na dania z drobiu nigdy dość. Na dziś proponujemy kurczaka z fasolką szparagową w miodzie, oraz mięso z indyka w cieście francuskim. Smacznego! Kurczak z fasolką szparagową w miodzie Składniki 50 dag piersi z kurczaka 30 dag fasolki szparagowej 2 łyżeczki miodu 2 łyżki...

    Krewetki po indyjsku – dalekie podróże kulinarne…

    Dziś w podróż kulinarną zabiera nas Fundacja Global Language proponując krewetki po indyjsku. Indie to kraj kolorów i przypraw. Potraw bardzo słodkich lub piekielnie ostrych. Jednym z najczęściej używanych składników w kuchni południowo- indyjskiej jest kokos - zarówno jego...

    Zimne napoje na gorące dni – nadchodzi letnie orzeźwienie

    Producenci napojów prześcigają się w wypuszczaniu na rynek coraz to nowszych produktów - gazowanych, niegazowanych, w puszkach, w butelkach i w kartonikach. Do wyboru masz napoje z mniejszą lub większą ilością cukru, ze słodzikiem lub w ogóle nie słodzone....

    Lekko, smacznie, z małą ilością tłuszczu – sałatki z serem

    Dlaczego powinniśmy ograniczać spożycie tłuszczu, pomimo tego, że jest on jednym z niezbędnych składników naszego pożywienia? Jeżeli ograniczymy dzienne spożycie tłuszczu obniżymy naszą wagę ciała i zmniejszymy ryzyko chorób naszego serca. Pamiętajmy, że nie wszystkie tłuszcze są niezdrowe! Są dwa...

    Skrzydełka z kurczaka – w porach oraz z ryżem i warzywami

    Skrzydełka z kurczaka to świetna alternatywa dla piersi z kurczaka i udek – łatwe w przyrządzaniu, są pyszne, a do tego znacznie tańsze niż pierś z kurczaka. Nasze propozycje na dziś to skrzydełka z kurczaka w porach lub zdrowe...

    Kruche babeczki śmietankowe

    Kruche babeczki śmietankowe – czyli słodkości na weekend. Babeczki lubią i duzi i mali, a jeśli wciągniemy do pracy nasze pociechy, robienie babeczek śmietankowych będzie wspaniałą zabawą! Kruche babeczki śmietankowe Składniki 400g mąki 8 żółtek 250g masła 100g cukru pudru skórka starta z połowy sparzonej cytryny sól 500ml...

    Kurczak na 2 sposoby – filety z masłem czosnkowym i leczo z kurczaka i cebuli

    Mięso z drobiu jest jednym z mięs najczęściej pojawiających się w naszych domach. Potrawy z drobiu są smaczne, odżywcze, można je podawać zarówno na obiad jak i na kolację, a przy tym świetnie się komponują niemal ze wszystkimi dodatkami....

    Dania jednogarnkowe – gulasz wołowy na 2 sposoby

    Gulasz wołowy to świetny przykład dania jednogarnkowego. Takie dania są nie tylko szybkie, proste i łatwe w przygotowaniu. Smak gulaszu wołowego przygotowywanego w jednym garnku wynika z łączenia się aromatów jego składników. Do dań jednogarnkowych można także wykorzystać tańsze...

    Polecane

    Social Media

    8,530FaniLubię
    1,765ObserwującyObserwuj