Szukasz pomysłu na urozmaicenie codziennych obiadów? Lubisz kaszę, ale kolejne porcje z sosem już nie smakują tak dobrze? Przygotuj kulki z kaszy gryczanej z pastą z suszonych pomidorów – szybko, smacznie i aromatycznie.
Przepis na gryczane kulki pojawił się w kwietniowym Fitlovebox – koniecznie zamówcie kolejne pudełko dla siebie!
Składniki:
- 200g kaszy gryczanej
- 100g pasty z suszonych pomidorów
- sól, pieprz
- pomidor i bazylia sałatowa do dekoracji
Przygotowanie:
- Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Gdy ugotowana kasza ostygnie, dodaj pastę z suszonych pomidorów i dokładnie zmiksuj blenderem.
- Z powstałej masy uformuj kulki i upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
- Podawaj ze świeżymi warzywami, solą i pieprzem.
A jak zrobić taką pomidorową różyczkę? Tu macie doskonały poradnik: