Szukasz pomysłu na urozmaicenie codziennych obiadów? Lubisz kaszę, ale kolejne porcje z sosem już nie smakują tak dobrze? Przygotuj kulki z kaszy gryczanej z pastą z suszonych pomidorów – szybko, smacznie i aromatycznie.

Przepis na gryczane kulki pojawił się w kwietniowym Fitlovebox – koniecznie zamówcie kolejne pudełko dla siebie!

Składniki:

  • 200g kaszy gryczanej
  • 100g pasty z suszonych pomidorów
  • sól, pieprz
  • pomidor i bazylia sałatowa do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Gdy ugotowana kasza ostygnie, dodaj pastę z suszonych pomidorów i dokładnie zmiksuj blenderem.
  3. Z powstałej masy uformuj kulki i upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
  4. Podawaj ze świeżymi warzywami, solą i pieprzem.

A jak zrobić taką pomidorową różyczkę? Tu macie doskonały poradnik: