Domowe wafelki z kremem to alternatywa deseru dla zabieganych, lub nie lubiących pieczenia. Proponuję suche wafle z domowym kremem kokosowym, w sam raz na niedzielne popołudnie.

Składniki

  • opakowanie suchych wafli (andrutów)
  • 10 dag masła
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • 4 cukierki krówki suche

Przygotowanie

Mleko wlać do rondla z grubym dnem, następnie dodać masło, cukier, krówki – całość zagotować. Mleko w proszku zmiksować ze składnikami z rondla, dodać wiórki kokosowe.

Otrzymaną masą kokosową przełożyć wafle. Gotowe wafelki przycisnąć deską, żeby warstwy wafli skleiły się z kremem.

Odstawić wafelki na godzinę w chłodne miejsce. Przed podaniem pokroić w romby, paski lub kwadraty.

Słodkości!