Domowe wafelki z kremem to alternatywa deseru dla zabieganych, lub nie lubiących pieczenia. Proponuję suche wafle z domowym kremem kokosowym, w sam raz na niedzielne popołudnie.
Składniki
- opakowanie suchych wafli (andrutów)
- 10 dag masła
- 1/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mleka
- 2 szklanki mleka w proszku
- 10 dag wiórków kokosowych
- 4 cukierki krówki suche
Przygotowanie
Mleko wlać do rondla z grubym dnem, następnie dodać masło, cukier, krówki – całość zagotować. Mleko w proszku zmiksować ze składnikami z rondla, dodać wiórki kokosowe.
Otrzymaną masą kokosową przełożyć wafle. Gotowe wafelki przycisnąć deską, żeby warstwy wafli skleiły się z kremem.
Odstawić wafelki na godzinę w chłodne miejsce. Przed podaniem pokroić w romby, paski lub kwadraty.
Słodkości!