Smaczna zupa pomidorowa z serem to jest alternatywa dla tych, którzy nie lubią „klasycznej” pomidorowej i nie chcą spędzić w kuchni zbyt dużo czasu.
Zupa pomidorowa z serem – przepis
Produkty (na 2 porcje)
- 1 słoiczek przecieru pomidorowego albo 40 dag świeżych pomidorów
- 1 łyżka stołowa oleju
- 1 łyżeczka mąki
- 1 cebula
- odrobinę naci z selera
- 1 liść laurowy
- 5 dag sera
- sól i cukier do smaku
Przygotowanie
- Z mąki i oleju zrób jasną zasmażkę.
- Do zasmażki dodaj cukier, sól, całą cebulę, nać selera i liść laurowy.
- Zalej to rozcieńczonym przecierem pomidorowym i gotuj 10 minut.
- Do wazy włóż tarty ser, zalej go zupą i wymieszaj.
Źródło:”Gotujemy inaczej” Eva Monspart, Magda Salamon