Smaczna zupa pomidorowa z serem to jest alternatywa dla tych, którzy nie lubią „klasycznej” pomidorowej i nie chcą spędzić w kuchni zbyt dużo czasu.

Zupa pomidorowa z serem – przepis

Produkty (na 2 porcje)

  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego albo 40 dag świeżych pomidorów
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 cebula
  • odrobinę naci z selera
  • 1 liść laurowy
  • 5 dag sera
  • sól i cukier do smaku

Przygotowanie

  1. Z mąki i oleju zrób jasną zasmażkę.
  2. Do zasmażki dodaj cukier, sól, całą cebulę, nać selera i liść laurowy.
  3. Zalej to rozcieńczonym przecierem pomidorowym i gotuj 10 minut.
  4. Do wazy włóż tarty ser, zalej go zupą i wymieszaj.

Źródło:”Gotujemy inaczej” Eva Monspart, Magda Salamon